Στο Νότη Μαριά παραμένει η έδρα του Ηρακλείου

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 12:38
UPD:13:50

Στο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά παραμένει τελικά η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ηρακλείου.

A- A A+

Στο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά παραμένει τελικά η έδρα της εκλογικής περιφέρειας Ηρακλείου, καθώς όπως έκανε γνωστό και ο ίδιος ο βουλευτής, το Πρωτοδικείο Ηρακλείου διόρθωσε αρχική απόφασή του με την οποία η έδρα περνούσε στο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την άμεση αντίδραση του κ. Μαριά προκάλεσε η υπ' αριθ. 167/18-6-2012 Πράξη του του Πρωτοδικείου, με την οποία όπως κατήγγειλε ο βουλευτής, προχώρησε «αφενός μεν σε κατάρτιση πίνακα πρώτης κατανομής των βουλευτικών εδρών στην Εκλογική Περιφέρεια Ηρακλείου, αρμοδιότητα την οποία έχει μόνο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου σε εφαρμογή όχι του ισχύοντος εκλογικού μέτρου, όπως αυτό καθορίζεται από την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, αλλά με βάση διατάξεις του καταργηθέντος εκλογικού νόμου του 1985ήτοι του ν+1».

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, με βάση την επίμαχη Πράξη, στο ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ, προσκυρώθηκαν από τη πρώτη κατανομή τρεις έδρες, τη στιγμή που το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωση του προσκύρωσε στο ΣΥΡΙΖΑ δύο έδρες στην εκλογική περιφέρεια Ηρακλείου.

Με σημερινή του δήλωση ο βουλευτής γνωστοποιεί ότι μετά την παρέμβασή του το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, με νεότερη απόφασή του, έκανε δεκτούς τους νομικούς του ισχυρισμούς και «διόρθωσε τις νομικές πλημμέλειες της πρώτης απόφασής του».

Σύμφωνα με τον κ. Μαριά, η διατήρηση του νομικού σκεπτικού της πρώτης απόφασης «θα αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και θα απειλούσε να τινάξει στον αέρα την κατανομή εδρών του υπουργείου Εσωτερικών», ενώ η εφαρμογή του εκλογικού νόμου του 1985 -ο οποίος έχει καταργηθεί- «θα μπορούσε να προικοδοτήσει με αυτοδυναμία τη ΝΔ» και «τη νεότευκτη συγκυβέρνηση με περισσότερες από 180 έδρες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή