Συρία: Οι εχθροπραξίες εμποδίζουν το έργο του Ερυθρού Σταυρού

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 13:21

Ο Ερυθρός Σταυρός δεν κατάφερε σήμερα να εισέλθει στη Χομς για να απομακρύνει πολίτες, καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην πόλη, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

A- A A+

Ο Ερυθρός Σταυρός δεν κατάφερε σήμερα να εισέλθει στη Χομς για να απομακρύνει πολίτες, καθώς συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην πόλη, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε χθες ότι θα βοηθήσει πολίτες που έχουν παγιδευτεί στην Χομς εξαιτίας των συγκρούσεων ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε δίωρη εκεχειρία.

«Οι δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν ανελέητα την περιοχή. Απευθύνουμε έκκληση να επιτρέψουν τουλάχιστον σε ένα χειρουργό να μεταβεί εκεί για να βοηθήσει τους τραυματίες, οι οποίοι πεθαίνουν καθώς δεν έχουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα», δήλωσε ο Χάντι αλ-Αμπντάλα, εκπρόσωπος των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού.

Σε παράλληλες εξελίξεις, σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής Guardian αναφέρει ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν με επιείκεια το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ αν συμφωνήσει να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να ενθάρρυνε προς αυτή την κατεύθυνση τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα και το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον σε συνομιλίες στη σύνοδο των G20 στο Μεξικό.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συμφωνίας, θα μπορούσαν να δοθούν εγγυήσεις στον Ασαντ ότι δεν θα προσαχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ή να βρει καταφύγιο σε μία τρίτη χώρα, όπως το Ιράν ή η Ρωσία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή