Αντ. Σαμαράς: Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Χρονοδιάγραμμα για κάθε υπουργείο
Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 20:22
UPD:21:08

Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

A- A A+

Στόχος είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για την αρχή μιας «νέας εποχής» για το πολιτικό μας σύστημα, καθώς, όπως είπε, για πρώτη φορά συγκροτείται κυβέρνηση με διακομματική σύνθεση, η οποία έχει πλήρεις αρμοδιότητες και χρονικό ορίζοντα, όπως προβλέπει το σύνταγμα. «Είναι ένα τολμηρό βήμα που απαιτεί συναινέσεις, στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού ... Θα το πετύχουμε λέγοντας στο λαό την αλήθεια» ανέφερε.

Όπως είπε, ο καλύτερος τρόπος για να κυβερνήσει κανείς είναι το να δίνει πρώτος το παράδειγμα με αλήθειες και με σεμνότητα και συμπλήρωσε ότι ο λαός περιμένει διακυβέρνηση με ενότητα, συναντίληψη και αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να σωθεί η χώρα και να παραμείνει σε ευρωπαϊκή τροχιά ενώ ζήτησε τη στήριξη όλων των δυνάμεων του έθνους και όλων των εταίρων.

Ο νέος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νέο κυβερνητικό σχήμα «κυβέρνηση ευθύνης πρωτίστως», επισημαίνοντας πως «συνεργαστήκαμε για να κάνουμε μεγάλες τομές».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
H τοποθέτηση του Α. Σαμαρά στο υπουργικό

H τοποθέτηση του Α. Σαμαρά στο υπουργικό

Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως ο μισθός των μελών του υπουργικού συμβουλίου θα κοπεί και πως θα περιοριστεί στον ελάχιστο αριθμό η χρήση υπηρεσιακών αυτοκινήτων από δημόσιους λειτουργούς. Υπογράμμισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίοδος χάριτος για αυτήν την κυβέρνηση και έδωσε έμφαση στην αποτελεσματικότητά της: «Με νοιάζει το έργο και το αποτέλεσμα. Η πιο κρίσιμη λέξη είναι η λέξη αποτελεσματικότητα», είπε και προανήγγειλε πως θα μπει «χρονο-στοχο-διάγραμμα» και θα γίνεται έλεγχος σε κάθε υπουργείο.

Σημείωσε ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση είναι ενιαία και δεν υπάρχουν κομματικά φέουδα, ούτε κομματικά στεγανά. Στο σημείο αυτό διαμήνυσε επίσης ότι δεν είναι ώρα για «στείρα αντιπολίτευση», αφού, όπως τόνισε, τον λαϊκισμό «τον πλήρωσε ακριβά ο τόπος».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός της Ελλάδας ότι «κάτι ξεκίνησε να αλλάζει» και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για να σωθεί η χώρα. «Η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά, προηγουμένως θα μας κρίνει αυστηρότερα ο ελληνικός λαός, αλλά το σημαντικότερο είναι να κρίνουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας πιο αυστηρά», κατέληξε, ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση.

Εν τω μεταξύ, πρόκειται για την πρώτη και τελευταία φορά που σε συνεδρίαση του υπουργικού συμμετέχει η τηλεόραση, όπως ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή