«Τουλάχιστον 120 νεκροί» σε συγκρούσεις στη Συρία

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 20:38
A- A A+

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε συγκρούσεις και βομβαρδισμούς στη Συρία.

Η σημερινή ημέρα ήταν από τις πιο αιματηρές στη χώρα μετά την θεωρητική εφαρμογή της εκεχειρίας, στις 12 Απριλίου, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν τουλάχιστον 66 πολίτες, 43 στρατιώτες, πέντε αντάρτες και άλλα πέντε άτομα η ταυτότητα των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί, ανέφερε η οργάνωση.

Εν τω μεταξύ, το συριακό υπουργείο Αμυνας χαρακτήρισε σε ανακοίνωσή του «προδότη» τον πιλότο ο οποίος προσγειώθηκε με ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-21 στην Ιορδανία, όπου του παραχωρήθηκε πολιτικό άσυλο, και σημείωσε ότι απαιτεί να επιστραφεί το αεροσκάφος στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο πιλότος θεωρείται ότι λιποτάκτησε εν ώρα υπηρεσίας, πρόδωσε τη χώρα του και τη στρατιωτική του τιμή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές με την ιορδανική πλευρά για να επιστραφεί το αεροπλάνο.

Ρωσία: Ανεφάρμοστη λύση η αποχώρηση Ασαντ

Μια λύση που προϋποθέτει την αποχώρηση του Ασαντ είναι ανεφάρμοστη, υποστήριξε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πως ο Ασαντ θα καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και ότι εκτιμά ότι η πλειοψηφία συνεχίζει να τον υποστηρίζει μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή