EURO 2012: Στους «4» η Πορτογαλία

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012 23:35

Το γκολ του σούπερ σταρ των Ιβήρων στο 79ο λεπτό έστειλε την Πορτογαλία στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του τρίτου χρονικά προημιτελικού, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία το Σάββατο.

A- A A+

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να την οδηγεί μαεστρικά, η ομάδα του Πάουλο Μπέντο νίκησε 1-0 την Τσεχία στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας, στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης. Το γκολ του σούπερ σταρ των Ιβήρων στο 79ο λεπτό έστειλε την Πορτογαλία στην ημιτελική φάση, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του τρίτου χρονικά προημιτελικού, ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία το Σάββατο.

Η δικαιοσύνη αποδόθηκε στο ματς, καθώς η Πορτογαλία ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στη μεγαλύτερη διάρκειά του. Το συγκρότημα του Μπέντο είχε πολλές ευκαιρίες, απέναντι στην Τσεχία που κατέβηκε με προφανή στόχο στο γήπεδο: να μην δεχτεί γκολ και στις αντεπιθέσεις να προσπαθήσει να «κλέψει» το παιχνίδι. Μέχρι το 79΄ τα είχε καταφέρει καλά. Με καλή αμυντική τακτική και την τύχη με το μέρος της η ομάδα του Μίχαλ Μπίλεκ κρατούσε το 0-0, έστω κι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σημαδέψει δύο φορές το αριστερό δοκάρι του Τσεχ, την πρώτη φορά λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους με σουτ και τη δεύτερη με απευθείας φάουλ στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ο CR7 δεν το έβαλε κάτω. Ήθελε πολύ να πετύχει το γκολ και τα κατάφερε 11 λεπτά πριν τη λήξη του ματς με καρφωτή κεφαλιά, στέλνοντας τους Πορτογάλους στα ημιτελικά και την Τσεχία στο σπίτι της. Ήταν το τρίτο γκολ, σε δεύτερο διαδοχικό ματς (προηγήθηκαν τα 2 με Ολλανδία), του σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης στη διοργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις