Αφγανιστάν: Έληξε η πολιορκία ξενοδοχείου

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 10:56
UPD:14:21

A- A A+

Έληξε η 12ωρη πολιορκία δημοφιλούς ξενοδοχείου κοντά στις όχθες της λίμνης Κάργκα, στα προάστια της Καμπούλ. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, πέντε αντάρτες και 15 πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αντάρτες οπλισμένοι με καλάσνικοφ και εκτοξευτήρες ρουκετών εισέβαλαν χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο ξενοδοχείο Spozhmai, συλλαμβάνοντας δεκάδες ομήρους. Στη συνέχεια ακολούθησαν μάχες με τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας που κράτησαν δώδεκα ώρες. Και οι πέντε αντάρτες που πραγματοποίησαν την επίθεση έπεσαν νεκροί.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το ξενοδοχείο χρησιμοποιείται από πλούσιους Αφγανούς για «άγρια πάρτι». Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στο ξενοδοχείο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί άνθρωποι την ώρα της επίθεσης «για ένα πικ-νικ ή μία γαμήλια δεξίωση».

Η λίμνη Κάργκα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, είναι ένας δημοφιλής προορισμός για πικ-νικ και οικογενειακές εκδρομές. Στις όχθες της υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπου γίνονται συχνά γαμήλιες δεξιώσεις.

Της επιχείρησης ασφαλείας ηγήθηκαν οι αφγανικές δυνάμεις με την υποστήριξη των δυνάμεων της ISAF. Η επίθεση υπενθυμίζει τη δύναμη που εξακολουθούν να έχουν οι Ταλμπάν έπειτα από μια δεκαετία προσπαθειών των αφγανικών και των νατοϊκών δυνάμεων για να τους εξουδετερώσουν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή