Οι προτεραιότητες του νέου υπουργού Εσωτερικών

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 11:16
UPD:12:07

Τις προτεραιότητες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σκιαγράφησε ο νέος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

A- A A+

Τις προτεραιότητες της πολιτικής που θα εφαρμόσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σκιαγράφησε ο νέος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

Όπως ανέφερε, προέχει η σύγχρονη πολιτεία και η ισχυρή αυτοδιοίκηση που θα βρίσκεται κοντά στον πολίτη αλλά και μια προσπάθεια εναρμόνισης του θεσμικού πλαισίου για την ιθαγένεια και την παράνομη μετανάστευση με το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, ώστε η χώρα μας να πάψει να είναι αποθήκη ψυχών.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής περιφέρειας και τόνισε πως ο τόπος χρειάζεται πολιτική και πολιτικούς που τα βάζουν με τα προβλήματα και καταφέρνουν να βάζουν το πολίτη στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης εξέφρασε τη θλίψη του διότι «αποχωρεί από ένα υπουργείο στο οποίο είχε πολύ καλή συνεργασία» και δήλωσε ότι αποχωρεί με «ικανοποίηση, διότι επιτέλεσε τον σκοπό για τον οποίο, το είχε αναλάβει, που ήταν «η διεξαγωγή των εκλογών».

Επίσης, σημείωσε ότι «με δυο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου διευθετήσαμε απρόβλεπτα και επείγοντα προβλήματα που αφορούσαν την απασχόληση». Όπως τόνισε η διευθέτηση των προβλημάτων κατέστη δυνατή χάρη στον «πολύ καλό γενικό γραμματέα και στο προσωπικό».

Ο κ. Μανιτάκης επαίνεσε το «έργο των διευθύνσεων που διενήργησαν τις εκλογές» και τις διευθύνσεις του υπουργείου που «με τεκμηριωμένο τρόπο προετοίμασαν τις αναγκαίες αποφάσεις» για τα ζητήματα προσωπικού. Και κατέληξε απευθυνόμενος προς τον κ. Στυλιανίδη: «Πιστεύω ότι με το προσωπικό, την πείρα και τις ικανότητές σας θα αντεπεξέλθετε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή