WRC: Εδραιώνεται στην πρώτη θέση ο Λεμπ

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 18:06
A- A A+

Οι δύο οδηγοί της Γαλλικής ομάδας, Σεμπάστιαν Λεμπ και Μίκο Χίρβονεν εξακολουθούν να δίνουν μάχη μεταξύ τους για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Προσωρινός νικητής δείχνει να είναι ο Γάλλος οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που στο τέλος της σημερινής ημέρας είδε την διαφορά του από τον teammate του να αυξάνεται πλέον στα 6,4 δευτ.

«Δώσαμε μία ωραία μάχη σήμερα με τον Μίκο. Ηταν αρκετά δύσκολα το απόγευμα, γλιστρούσε πολύ και πραγματικά δε μου άρεσε η ειδική διασρομή Girls High School. Ηταν πολύ τεχνική και έχασα περίπου οκτώ λεπτά εκεί το πρωΐ. Είναι συναρπαστικό να δίνω μάχη με τον Μίκο και αύριο θα πρέπει να πιέσω για να τον κρατήσω πίσω μου», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Λεμπ που ολοκλήρωσε τη σημερινή ημέρα, κερδίζοντας δύο από τις επτά σημερινές ειδικές διαδρομές.

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκε πλέον ο Πέτερ Σόλμπεργκ, έχοντας μία ημέρα χωρίς προβλήματα. Ο Νορβηγός που πρώτευσε σε δυο ΕΔ σήμερα, κυνηγάει πλέον τη δεύτερη θέση και τον Μίκο Χίρβονεν. Απέχει όμως περισσότερο από ένα λεπτό (1:26,9) από τον Φινλανδό οδηγό της Citroen.

O teammate του Γιάρι Μάτι Λάτβαλα, ανέβηκε κι αυτός στην γενική κατάταξη, μία μόλις θέση, αν και κέρδισε κι αυτός δύο ΕΔ σήμερα. Ο Φινλανδός είναι πλέον όγδοος χωρίς όμως να είναι σε θέση να διεκδικήσει την πρωτιά. Η χθεσινή του αναποδιά του στοίχισε αρκετά και όπως δείχνουν τα πράγματα για έναν ακόμη αγώνα δεν θα γευτεί τη χαρά της νίκης.

«Σήμερα ήταν καλά. Δουλέψαμε πάνω στο στήσιμο του αυτοκινήτου και οι δύο τελευταίες ειδικές ήταν πολύ καλύτερες για εμένα. Δυστυχώς η κατάστασή μου δεν είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι το ράλι. Τώρα χρειάζεται να ανασυγκροτηθώ και να συνεχίσω με θετική σκέψη».

Ο Εγκένι Νόβικοφ έπεσε στην πέμπτη θέση της γενικής έχοντας πίσω του τον teammate του, Οτ τανάκ, ο οποίος έδωσε μάχη με τον Τιερί Νουβίλ αλλά και τον Ντάνι Σορντό που ακολουθούν.

Ο Αρμίντο Αραούχο είναι ένατος γενικής μετά από μία ημέρα με πολλά προβλήματα ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Κέν Μπλοκ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις