Euro 2012: Στους «4» η Ισπανία

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012 23:36
UPD:24/06/2012 00:03
A- A A+

Οι «φούριας ρόχας» επικράτησαν της Γαλλίας με 2-0 (19΄, 90΄+ πέναλτι Τσάμπι Αλόνσο) στη «Ντόμπας Αρένα» του Ντόνετσκ και θα αντιμετωπίσουν την Πορτογαλία στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης, στο ίδιο γήπεδο την προσεχή Τετάρτη. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Ισπανίας επί της Γαλλίας, σε επίσημο αγώνα.

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης "κέρασε" στην εθνική την πρόκριση, στην 100ή συμμετοχή του, τιμωρώντας παράλληλα το ανορθόδοξο κοουτσάρισμα του Λοράν Μπλαν, που παρέταξε μεν την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3 αλλά με πολλούς αμυντικογενείς παίκτες.

Στο 19ο λεπτό ο Ινιέστα βρήκε με κάθετη πάσα τον Ζόρντι Άλμπα, που με τη σειρά του σέντραρε στον επερχόμενο Αλόνο, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Η μοναδική καλή στιγμή των "τρικολόρ" στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στο 32΄ και ήταν από "στημένο", με τον Κασίγιας να διώχνει σε κόρνερ το εξαιρετικό φάουλ του Καμπάιγ.

Στην επανάληψη οι Γάλλοι μπήκαν πιο δυνατά και άρχισαν να πιέζουν, αλλά εκτός του Ριμπερί δεν είχαν τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω επιθετικά, άρα δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες. Στο 65΄ ο Μπλαν πέρασε τους Μενέζ και Νασρί, αλλά είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος. Οι Ισπανοί αμύνονταν με άνεση και με καλή κυκλοφορία διατηρούσαν τον έλεγχο του ρυθμού, σε έναν ποιοτικά κακό αγώνα.

Τελικά, τη νίκη των Ιβήρων διασφάλισε και πάλι ο μέσος της Ρεάλ, σκοράροντας απέναντι στον Γιορίς από τα 11 μέτρα, στο πέναλτι που κέρδισε ο Πέδρο από τον Ρεβεγιέρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις