Οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις κατά του στρατού

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012 22:49
A- A A+

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι διαβεβαίωσαν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν την καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τη διαφωνία τους για τις εξουσίες που ανέλαβε πρόσφατα ο στρατός της χώρας και οι οποίες του επιτρέπουν να συνεχίσει να ελέγχει την κυβέρνηση.

Η καθιστική διαμαρτυρία θα συνεχιστεί μέχρι να ακυρωθεί το διάταγμα, δήλωσε ο Μοχάμεντ αλ-Μπελτάγουι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Αδελφότητας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε η νίκη του Μοχάμεντ Μόρσι στις προεδρικές εκλογές.

Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων δεν έχει το δικαίωμα να σφετερίζεται την εκτελεστική και τη νομοθετική εξουσία, πρόσθεσε.

Την περασμένη Κυριακή το Ανώτατο Συμβούλιο είχε ανακοινώσει ότι θα αναλάβει τη νομοθετική εξουσία μέχρι την ανάδειξη ενός νέου κοινοβουλίου, κάτι που ενδέχεται να γίνει στο τέλος του έτους. Η Βουλή, στην οποία κυριαρχούσαν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, διαλύθηκε κατ' εντολή του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου με αφορμή μια παρατυπία στον εκλογικό νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή