Euro 2012: Η Ιταλία στα ημιτελικά, εκτός διοργάνωσης η Αγγλία

Η «σκουάντρα ατζούρα» νίκησε με 4-2 στα πέναλτι τα «τρία λιοντάρια»
Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 00:31
UPD:00:56

A- A A+

Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας της διοργάνωσης που έληξε χωρίς να έχει σημειωθεί τέρμα. «Μοιραίοι» για την Αγγλία από τα 11 μέτρα οι Γιανγκ και Κόουλ, πρόκρισή της όμως θα αποτελούσε ποδοσφαιρική αδικία, αφού η Ιταλία ήταν απόψε στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Κιέβου μια κλάση ανώτερη.

Στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη στη Βαρσοβία, η ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία, σε έναν αγώνα που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μόλις στο 3ο λεπτό, ο Ντε Ρόσι με "κεραυνό" από 25 μέτρα «τράνταξε» το δοκάρι του Χαρτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπουφόν απέκρουσε το εξ επαφής σουτ του Τζόνσον.

Με ηγέτη έναν Πίρλο παγκόσμιας κλάσης, οι Ιταλοί επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους, περιόρισαν την αντίπαλό τους σε παθητικό ρόλο και άρχισαν να χάνουν ευκαιρίες, τη μία μετά την άλλη.

Στο 22΄ ο άσος της Γιουβέντους (αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης) έβγαλε τον Μπαλοτέλι απέναντι στον Χαρτ αλά πρόλαβε ο Τέρι, ενώ στο 41΄ ο Τζόνσον μόλις που πρόλαβε τον άσο της Μάντσεστερ Σίτι.

Στο 48΄ ο Ντε Ρόσι, ξεχασμένος στη μικρή περιοχή, αστόχησε, ενώ στο 51΄ ο Χαρτ απέκρουσε διαδοχικά τα σουτ των Ντε Ρόσι, Μπαλοτέλι και στη συνέχεια ο Μοντολίβο αστόχησε από κοντά, πιεζόμενος από τον Τέρι. Στο 89΄ ο Νοτσερίνο στόπαρε άψογα, σούταρε και ήταν έτομος να πανηγυρίσει, αλλά ο Τζόνσον έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στην παράταση (93΄) ο Ρούνι με ανάποδο ψαλίδι λίγο έλειψε να τιμωρήσει την ιταλική αστοχία, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 101΄ μια σέντρα-σουτ του Ντιαμάντι έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Χαρτ, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Ο νικητής έμελλε λοιπόν να αναδειχθεί στα πέναλτι. Οι Μπαλοτέλι και Τζέραρντ ευστόχησαν αρχικά, ο Μοντολίβο πέταξε την μπάλα άουτ, ο Ρούνι έκανε το 1-2, ο Πίρλο ισοφάρισε με εκτέλεση... αλά Πανένκα (2-2), ο Γιανγκ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ο Νοτσερίνο έδωσε το προβάδισμα εκ νέου στην Ιταλία (3-2), ο Μπουφόν απέκρουσε το σουτ του Κόουλ και ο Ντιαμάντι σκόραρε για το 4-2, στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά.

Να σημειωθεί ότι στις 23/6/2008 η Ιταλία είχε αποκλειστεί από την ίδια ακριβώς φάση, με το ίδιο σκορ (0-0 και 4-2 στα πέναλτι) από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις