Έκτακτη σύνοδος του ΟΑΚ την Τρίτη για την Παραγουάη

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012 23:07

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα διοργανώσει έκτακτη σύνοδο για να εξεταστεί η κατάσταση στην Παραγουάη, όπου ο πρόεδρος Φερνάνδο Λούγο (φωτογραφία) αποπέμφθηκε από το Κογκρέσο.

A- A A+

Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) ανακοίνωσε ότι την Τρίτη θα διοργανώσει έκτακτη σύνοδο για να εξεταστεί η κατάσταση στην Παραγουάη, όπου ο πρόεδρος Φερνάνδο Λούγο αποπέμφθηκε από το Κογκρέσο.

Ο ΟΑΚ θα πραγματοποιήσει τη σύνοδο για να συζητηθεί η κατάσταση στην Παραγουάη και, αν χρειαστεί, να λάβει όλες τις αποφάσεις που επιτρέπονται από το Μόνιμο Συμβούλιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού. Αρχικά ο ΟΑΚ είχε συγκαλέσει τη σύνοδο για το πρωί της Τετάρτης.

Ο Φερνάντο Λούγκο καθαιρέθηκε την Παρασκευή από τη Γερουσία και αντικαταστάθηκε από τον αντιπρόεδρο του, τον φιλελεύθερο Φεντερίκο Φράνκο.

Ο Φερνάντο Λούγκο κατηγορήθηκε για «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του» μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με 17 νεκρούς μεταξύ της αστυνομίας και των αγροτών.

Τις ανησυχίες τις για την ταχύτητα με την οποία αποπέμφθηκε ο Λούγκο, εξέφρασαν οι ΗΠΑ, χωρίς όμως να κάνουν λόγο για πραξικόπημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή