Στην Αθήνα το Σεπτέμβριο ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 11:37
UPD:12:08

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «φιλική και εγκάρδια συνομιλία». «Συνομιλήσαμε», είπε, «χωρίς να μπούμε στην ουσία των θεμάτων, αλλά για να ανανεώσουμε την αμοιβαία επιθυμία, να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας, συνεννόησης και συνεργασίας»

A- A A+

Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη αναμένεται το Σεπτέμβριο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της Συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για «φιλική και εγκάρδια συνομιλία». «Συνομιλήσαμε», είπε, «χωρίς να μπούμε στην ουσία των θεμάτων, αλλά για να ανανεώσουμε την αμοιβαία επιθυμία, να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατό στην καλλιέργεια των σχέσεων καλής γειτονίας, συνεννόησης και συνεργασίας» και όπως εκτίμησε, «όλα δείχνουν πλέον ότι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε και την πρώτη επίσημη συνάντησή μας» στην Αθήνα.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών, στην Αθήνα θα γίνει η προετοιμασία την συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Αγκυρα, στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχουν προηγηθεί για τις διακυβερνητικές συνδιασκέψεις. «Ένα είναι βέβαιον», τόνισε, «ότι στην ευρύτερη περιοχή μας το κλίμα και το περιβάλλον που επιδιώκουμε να διαμορφωθεί είναι ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας».

Ερωτηθείς τέλος, αν συζητήθηκε το ζήτημα που έχει ανακύψει μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας με αφορμή την κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Στη συνάντηση δεν υπήρχε ατζέντα. Ήταν φιλική συνάντηση. Δεν αναφερθήκαμε σε αυτά τα ζητήματα. Εξάλλου είναι ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε στη Συρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή