Σε θέση μάχης ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κανονισμό της Βουλής

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 16:24

A- A A+

Τη ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση και συναίνεση των κομμάτων, εξέφρασε αντιπροσωπεία του κόμματος στον πρόεδρο της Βουλής Β.Πολύδωρα.

Αφορμή στάθηκε η εξαγγελία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση περί αλλαγής του Κανονισμού, ώστε όπως ανέφεραν, «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Μεταξύ άλλων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν πως κάθε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, «που θα αποβλέπει στον περιορισμό και υποβάθμιση των δικαιωμάτων» και «του ρόλου της αντιπολίτευσης στη Βουλή -και ειδικότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- θα συνιστά βαρύτατο πλήγμα για τη λειτουργία της Βουλής και την ίδια τη Δημοκρατία».

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολύδωρας εξέφρασε «την έκπληξή του και κατ’ ακολουθίαν την αντίρρησή του για τυχόν τροποποιήσεις του κανονισμού χωρίς διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, χωρίς την λειτουργία της Επιτροπής Κανονισμού και με αγνόηση του κοινοβουλευτικού όρου της επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης αν όχι ομοφωνίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή