Στους «58 οι νεκροί» στις σημερινές συγκρούσεις στη Συρία

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 20:12
UPD:20:16

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011.

A- A A+

Στους 58 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων 30 άμαχοι, κατά τη διάρκεια των σημερινών συγκρούσεων στη Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δέκα νεκροί είναι ο απολογισμός των μαχών που γίνονται ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους αντάρτες σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της Δαμασκού.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές δήλωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 250 Σύροι στρατιώτες αυτομόλησαν και προσχώρησαν στις τάξεις των ανταρτών στην βόρεια επαρχία Ιντλίμπ κοντά στην συρο-τουρκική μεθόριο.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana μετέδωσε από την πλευρά του ότι «δεκάδες τρομοκράτες» σκοτώθηκαν στις μάχες στην αλ Χάμα και ότι «άλλοι τρομοκράτες διαφόρων αραβικών εθνικοτήτων συνελήφθησαν».

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής των ειρηνευτικών αποστολών του ΟΗΕ Ερβέ Λαντσού, απευθυνόμενος σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας, εκτίμησε ότι οι συνθήκες στη Συρία δεν είναι ακόμη ευνοϊκές ώστε να επαναληφθούν οι επιχειρήσεις των παρατηρητών του ΟΗΕ στη χώρα.

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στη Συρία στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ είχε ανακοινώσει στις 16 Ιουνίου ότι αναστέλλονται οι επιχειρήσεις της αποστολής εξαιτίας των αυξανόμενων κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα 300 μέλη της που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων με βόμβες αλλά και πυρών.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 ενώ ο Βρετανός πρεσβευτής στο ΟΗΕ Λάιαλ Γκραντ εκτίμησε τη Δευτέρα ότι οι νεκροί ενδέχεται να ξεπερνούν τους 15.000.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή