Σύνοδος πρυτάνεων το Σάββατο στην Ερέτρια

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 20:54

Το ζήτημα της έλλειψης πιστώσεων αλλά και το ενδεχόμενο να μείνουν «ακέφαλα» τα πανεπιστήμια από την 1η Σεπτεμβρίου θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στην προσεχή σύνοδο πρυτάνεων. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Tα προβλήματα των πανεπιστημίων αναμένεται να συζητήσουν οι πρυτάνεις τους σε Σύνοδο το προσεχές Σάββατο στην Ερέτρια Ευβοίας.

Μεταξύ των ζητημάτων που αναμένεται να συζητηθούν είναι οι ελλείψεις πιστώσεων αλλά και το ενδεχόμενο να μείνουν «ακέφαλα» τα πανεπιστήμια από την 1η Σεπτεμβρίου, αφού μέχρι τώρα σε κανένα δεν έχει εκλεγεί Συμβούλιο Διοίκησης.

Οι πρυτάνεις αναμένεται να αναπτύξουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους στον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Αρβανιτόπουλος επιθυμεί να συνεχίσει τον «ειρηνοποιό» ρόλο της προηγούμενης θητείας στο υπουργείο, καθώς το ζήτημα των πιστώσεων προς τα ιδρύματα έχει μπλοκάρει εδώ και μήνες, αφού συσχετίζεται απόλυτα με την εφαρμογή του νόμου.

Ο υπουργός επιθυμεί να συνεργαστεί με τους πανεπιστημιακούς, κάνοντας σαφές ότι ο νόμος, γνωστός ως «νόμος Διαμαντοπούλου», θα εφαρμοστεί, ενώ συγχρόνως θα επιχειρήσει να αμβλύνει τις όποιες διαφορές για να λειτουργήσουν ομαλά τα πανεπιστήμια εν όψει και της έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.

Πάντως, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν και άλλα ζητήματα που αναφέρονται στο νόμο, όπως για παράδειγμα η αποκατάσταση των αρμοδιοτήτων των συγκλήτων στα πανεπιστήμια για εκλογή πρυτανικών αρχών και κοσμητόρων από την πανεπιστημιακή κοινότητα, επαναφορά τμημάτων και τομέων, συνέχιση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από το κράτος, επανεξέταση του συστήματος της «ταξινομικής» ψήφου για τις εκλογές, δηλαδή το νέο σύστημα εκλογών σύμφωνα με το νέο νόμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή