Euro 2012: Ισπανία - Πορτογαλία απόψε στον πρώτο ημιτελικό

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 11:53

Φαβορί υπάρχει και είναι οι «φούριας ρόχας», που έως τώρα παίζουν όσο χρειάζεται για να νικήσουν.

A- A A+

Το «χορό» ανοίγει απόψε (21:45) ο «πόλεμος της Ιβηρικής», που θα φέρει αντιμέτωπες την πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης Ισπανία με τη φιλόδοξη ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, στη «Donbass Arena» του Ντόνετσκ.

Φαβορί υπάρχει και είναι οι «φούριας ρόχας», που έως τώρα παίζουν όσο χρειάζεται για να νικήσουν.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι παίκτες του Ντελ Μπόσκε είναι κουρασμένοι, δεδομένου του ότι η βασική ενδεκάδα αποτελείται σχεδόν στο σύνολό της από ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, που είχαν μια αγωνιστικά βεβαρημένη περίοδο. Ο αντίλογος, όμως, είναι ότι και οι Ρονάλντο, Πέπε, Κοεντράο στην ίδια ομάδα παίζουν (Ρεάλ), ενώ οι Νάνι, Μεϊρέλες αγωνίστηκαν σε ένα ένα επίσης πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, το αγγλικό.

Το συγκρότημα του Πάουλο Μπέντο έφτασε «αθόρυβα» στους ημιτελικούς, αποκλείοντας Ολλανδία και Δανία στη φάση των ομίλων και στη συνέχεια την Τσεχία, αλλά απόψε ο βαθμός δυσκολίας είναι πολλαπλάσιος.

Στην απέναντι πλευρά, η Ισπανία κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνει επιτέλους ένα καλό παιχνίδι. Όχι βέβαια ότι οι παίκτες του Βιθέντε ντελ Μπόσκε παίζουν άσχημα, όμως έως τώρα βρίσκονται μακριά από το επίπεδο που έχουν συνηθίσει τους απανταχού θαυμαστές τους.

Οι Ισπανοί φροντίζουν απλά να διατηρούν την κατοχή της μπάλας για να ελέγχουν το ρυθμό κυριαρχώντας στη μεσαία γραμμή, όπως κάνει και η Μπαρτσελόνα. Το «πείραμα» χωρίς κλασικό επιθετικό μέχρι τώρα, ρόλο που επιφορτίζεται ο Φάμπρεγας και οι χαφ που «βγαίνουν» από πίσω (Σίλβα, Ινιέστα), έχει κοστίσει στην αποτελεσματικότητα της Ισπανίας και το κενό που άφησε η απουσία του Βίγια είναι οφθαλμοφανές.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Τούρκος Κουνέιτ Τσακίρ, για τον ορισμό του οποίου υπήρξε πάντως αντίδραση από τους Πορτογάλους, οι οποίοι ανησυχούν για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις