EΠΟ: «Όχι» στην αναδιάρθρωση, μειώθηκαν οι ποινές

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012 16:53
UPD:08/08/2012 16:06

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πάντως, πρότεινε, αν οι ομάδες επιμείνουν επ΄ αυτού, η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2013/2014.

A- A A+

Η πλευρά της Σούπερ Λίγκας έθεσε το θέμα της αναδιάρθρωσης στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία, ζητώντας τη διεξαγωγή του νέου πρωταθλήματος με 19 ομάδες. Η ομοσπονδία, όμως, είναι αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο, τουλάχιστον κατά την παρούσα περίοδο, επικαλούμενη το σχετικό νόμο και τους κανονισμούς.

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, πάντως, πρότεινε, αν οι ομάδες επιμείνουν επ' αυτού, η αναδιάρθρωση να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2013/2014. Αναφορικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων, ζητήθηκε νέα μείωση της ποινής για τις ομάδες που δεν έλαβαν αδειοδότηση, ήτοι τις ΑΕΚ, Άρη, Πανιώνιο, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα, με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να συναινεί στο αίτημα.

Λίγες ώρες αργότερα, στη Γενική Συνέλευση του συναιτερισμού, αποφασίστηκε ότι οι ΠΑΕ που δεν αδειοδοτήθηκαν μπορούν να πραγματοποιήσουν τρεις μεταγραφές ή ανανεώσεις ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι όσον αφορά τις μεταγραφές και τις ανανεώσεις Ελλήνων παικτών, οι έξι ΠΑΕ έχουν δικαίωμα να συνάπτουν συμφωνίες με ποδοσφαιριστές μέχρι 24 ετών.

Κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τέλος, οι ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια θα μπορέσουν να κάνουν απεριόριστο αριθμό μεταγραφών Ελλήνων παικτών έως 24 ετών, ενώ θα έχουν δικαίωμα απόκτησης ή ανανέωσης με έναν Ελληνα παίκτη, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις