Euro 2012: Ιταλία και Γερμανία διεκδικούν το δεύτερο «εισιτήριο»

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 12:57
UPD:13:30

A- A A+

«Σκουάντρα ατζούρα» εναντίον «νατσιοναλμάνσαφτ» λοιπόν, στο εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας (21:45), με διαιτητή το Γάλλο Στεφάν Λανουά. Απέναντι στη μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που μετρά μόνο νίκες μέχρι σήμερα (τέσσερις), τη Γερμανία του Γιόαχιμ Λεβ, ο «πανούργος» Τσέζαρε Πραντέλι θα παρατάξει το κορυφαίο συγκρότημα του πλανήτη σε επίπεδο τακτικής.

Η Ιταλία δεν έχει το «λούστρο» και τις μονάδες κλάσης του παρελθόντος, όμως ο Πραντέλι έχει δημιουργήσει μια αληθινή ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Η προσήλωση των ποδοσφαιριστών στο πλάνο του τεχνικού τους είναι αξιομνημόνευτη, η αυταπάρνησή τους θυμίζει Ελλάδα του 2004 και με τον Πίρλο να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό Euro, οι «ατζούρι» δείχνουν ικανοί για μεγάλα πράγματα. Ένα προβληματάκι φαίνεται να αντιμετωπίζουν μόνο στην αποτελεσματικότητα, όμως το ένα γκολ που χρειάζονται σε κάθε αγώνα το πετυχαίνουν, εκτός του προημιτελικού με την Αγγλία όπου ήταν άτυχοι.

Αν οι παίκτες του Λεβ υποτιμήσουν την Ιταλία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αυτό το ενδεχόμενο φαντάζει πάντως μάλλον απίθανο δεδομένης της μεθοδικότητας, της πειθαρχίας, της οργάνωσης και της νοοτροπίας των «πάντσερ». Οι Γερμανοί έχουν εμφανίσει έως τώρα την πιο σταθερή ομάδα στη διοργάνωση, παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό, νεανικό και πολύ ταλαντούχο σύνολο, που έχει ισάξιες λύσεις για κάθε θέση.

Η Ιταλία θα έχει απόψε μαζί της μια αξιοσημείωτη παράδοση, που αποκαλύπτει ότι οι «ατζούρι» παραμένουν αήττητοι και στις επτά αναμετρήσεις τους με τους Γερμανούς, σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η γειτονική χώρα θα τεθεί αντιμέτωπη της Γερμανίας σε ημιτελικό. Στις προηγούμενες, στα Μουντιάλ του 1970 και του 2006, οι Ιταλοί είχαν προκριθεί στην παράταση, ενώ σε Euro θα είναι η τρίτη αναμέτρηση, με τις δύο προηγούμενες να έχουν τελειώσει χωρίς νικητή.

Ως προς τα αρχικά σχήματα, ο Λεβ δείχνει να προβληματίζεται για τέσσερις θέσεις. Ο Νόιερ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Μπαντστούμπερ, Χούμελς στόπερ και ο Λαμ αριστερά, ενώ δεξιά τη θέση του Μπόατενγκ ενδέχεται να πάρει ο Μπέντερ. Οι Κεντίρα, Σβάινσταϊγκερ και Οζίλ είναι "σίγουροι" στη μεσαία γραμμή, αλλά από εκεί και ύστερα υπάρχουν τα "διλήμματα" Ποντόλσκι ή Σούρλε (αριστερά), Μίλερ ή Ρόις (δεξιά) και Γκόμεζ ή Κλόζε στην κορυφή της επίθεσης.

Στο ιταλικό στρατόπεδο, ο Τσέζαρε Πραντέλι είδε τους Κιελίνι και Μότα να επιστρέφουν και να του δίνουν πολύτιμες λύσεις, ενώ στη διάθεσή του θα είναι και οι Ντε Ρόσι, Αμπάτε, αλλά όχι ο τιμωρημένος Μάτζο. Ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα» αναμένεται να παρατάξει τους Μπουφόν, Αμπάτε (δεξιά), Κιελίνι (αριστερά) Μπονούτσι και Μπαρτζάλι (στόπερ), Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Πίρλο (χαφ) Κασάνο, Μπαλοτέλι και Μότα (επίθεση).

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις