Γ. Παπανδρέου: Η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 14:08

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Ευρωζώνη, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται σε σταυροδρόμι» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου.

A- A A+

Στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η Ευρωζώνη, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «βρίσκεται σε σταυροδρόμι» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Παπανδρέου προειδοποίησε ότι «έαν δεν δημιουργηθούν θεσμοί, όπως τα ευρωομόλογα, η τραπεζική ένωση που θα εγγυάται τις καταθέσεις όλων των πολιτών, η οικονομική και δημοσιονομική ένωση, αλλά και μια στρατηγική για την ανάπτυξη, τότε θα μεγεθυνθεί η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τη ευρωζώνη δημιουργώντας ένα βαθύ χάσμα, ενα νέο τείχος του Βερολίνου, μεταξύ των χωρών με υψηλό ρίσκο και εκείνων με χαμηλό ρίσκο».

Ο Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Ο Γ. Παπανδρέου στη σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Αναφερόμενος στην χώρα μας σημείωσε ότι «είναι πολύ εύκολο να δημιουργείται η αίσθηση ενός εξιλαστήριου θύματος, δηλαδή ότι φταίει η Ελλάδα». «Είναι πασιφανές ότι η Ελλάδα έχει τα προβλήματά της, τα οποία λύνει με δύσκολες αποφάσεις αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της», παρατήρησε. πρόσθεσε, ωστόσο, «ότι θα πρέπει πλέον και η Ευρώπη να αναλάβει συλλογικά τις ευθύνες της συμπληρώνοντας την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή