Νέο προεδρείο εκλέγει η Βουλή

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 09:14
UPD:12:14

Συγκαλείται εκ νέου σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, μια ημέρα μετά από την ορκωμοσία των νέων βουλευτών, προκειμένου να εκλεγεί το νέο προεδρείο του Σώματος.

A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου πρόεδρου της Βουλής. Μοναδικός υποψήφιος είναι ο βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στους βουλευτές διανεμήθηκαν νωρίτερα δύο ψηφοδέλτια. Ένα με τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και ένα λευκό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, έσπευσε να επιδείξει το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη. Ο κ. Πολύδωρας προέβη στην κίνηση αυτή με αφορμή αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα.

Σημειώνεται ότι για την εκλογή του προέδρου απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών.

Προς επίλυση παραμένει το θέμα του ζ΄ αντιπροέδρου ο οποίος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.

Ορκίστηκε, εν τω μεταξύ, βουλευτής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος απουσίαζε από τη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας επειδή βρισκόταν στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή