Ο Ταραντίνο καλπάζει προς την άγρια Δύση

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 13:41

Το «τρομερό παιδί» του αμερικάνικου σινεμά, Κουεντίν Ταραντίνο, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Django Unchained».

A- A A+

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Κουεντίν Ταραντίνο, με το ιδιόμορφο προσωπικό του στυλ, υπεισέρχεται στο κινηματογραφικό είδος του γούεστερν, με τη νέα του ταινία «Django Unchained», που θα προβληθεί στις σκοτεινές αίθουσες στις 17 Ιανουαρίου του 2013.

Ανήκοντας σε εκείνη την κατηγορία καλλιτεχνών που έχουν ή φανατικούς οπαδούς ή φανατικούς εχθρούς, ένα είναι σίγουρο για τον Ταραντίνο, το χαρακτηριστικό του ύφος και η ιδιάζουσα αισθητική του.

Το καστ

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, με ένα σφυρί στο χέρι και ύφος μοχθηρό, υποδύεται τον κακό της ιστορίας, Κάλβιν Κάντι.

Γνωστός για τον μοναδικά ιδιαίτερο τρόπο του να καταπιάνεται με διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, τιμώντας τα και υποσκάπτοντας τα ταυτόχρονα, ο 49άχρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, επιλέγει ένα εντυπωσιακό «οσκαρικό» καστ, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία για τη νέα του δημιουργία, της οποίας υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία.

Οι - βραβευμένοι με Όσκαρ- Τζέιμι Φοξ και Κριστόφ Βαλτζ, και οι - υποψήφιοι για Όσκαρ- Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Σάμιουελ Τζάκσον συμπράττουν με τον Κερτ Ράσελ, τον Σάσα Μπάρον Κοέν και την Κέρι Γουάσινγκτον, σε αυτήν την περιπέτεια της άγριας Δύσης που έχει την προοπτική να γίνει σημείο αναφοράς.

Η πλοκή

Με τα γυρίσματα να βρίσκονται σε εξέλιξη στο Γουαϊόμινγκ, τη Λουιζιάνα και την Καλιφόρνια, το «Django Unchained» διαδραματίζεται δύο χρόνια πριν τον Εμφύλιο Πόλεμο και ξετυλίγει την ιστορία του σκλάβου Djanco, ο οποίος, έχοντας υποφέρει τα πάνδεινα από τα πρώην αφεντικά του, συναντά έναν Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων, που του υπόσχεται ότι θα του χαρίσει την ελευθερία του, αν τον βοηθήσει να πιάσουν τους αδελφούς Brittles. Ο Djanco, εκτός από τη δική του απελευθέρωση, πρέπει να πετύχει και τη σωτηρία της γυναίκας του, που χάθηκε σε ένα σκλαβοπάζαρο, πριν από καιρό.

Προτεινόμενα για εσάς