MotoGP: Παραμένει το Σάχσενριγκ μέχρι το 2016

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 14:07

A- A A+

Αυτό έγινε γνωστό μετά την σχετική συμφωνία που υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Dorna και της εταιρείας διαχείρισης της γερμανικής πίστας.

Το Σάχσενριγκ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Κέμνιτζ, την τρίτη μεγαλύτερη του κρατιδίου της Σαξονίας, συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος από το 2008. Νωρίτερα το γερμανικό GP μοιραζόταν ανάμεσα σε Νίρμπουργκινγκ και Χόκενχαϊμ, αντίστοιχα.

«Πιστεύουμε ότι το Σάχσενριγκ είναι η καλύτερα εξοπλισμένη πίστα για να φιλοξενήσει το Γερμανικό GP στο μέλλον. Καλωσορίζουμε επίσης όλες τις ευκαιρίες που μας έδωσα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ώστε να φτάσουμε τους τόσους πολλούς φανατικούς φίλους στους αγώνες μοτοσικλέτας. Η συμφωνία αυτή είναι προς όφελος της μοτοσικλέτας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Dorna Sports, Καρμέλο Εσπελέτα.

Κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια που διοργανώνεται ο αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα 210.000 θεατές κατά μέσο τον έχουν παρακολουθήσει. Φέτος, το ενδιαφέρον των Γερμανών φίλων του αθλήματος αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς για πρώτη φορά θα δουν έναν συμπατριώτη τους να αγωνίζεται στη «μεγάλη κατηγορία» και δεν είναι άλλος από τον Στέφαν Μπραντλ. Ο νεαρός αναβάτης πέρυσι κατάκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στη Moto2 και φέτος δοκιμάζει τις δυνάμεις στα MotoGP, έχοντας καλές εμφανίσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις