MotoGP: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων στις κατατακτήριες του Ασσεν

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 17:54

Σπουδαία μάχη στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών επεφύλαξαν στους φίλους του παηκοσμίου πρωταθλήματος οι Χόρχε Λορένθο και Κέισι Στόνερ.

A- A A+

Η αλήθεια είναι ότι ο Αυστραλός δυσκολεύτηκε αρκετά στις ελεύθερες δοκιμές και ιδίως με τη σκληρή γόμα ενώ παράλληλα το πρωΐ είχε και μία πτώση, η οποία όπως φάνηκε ήταν ανώδυνη τουλάχιστον στην απόδοσή του .

«Χθες ξοδέψαμε το μεγαλύτερος μέρος της ημέρας προσπαθώντας να βελτιώσουμε το πρόβλημα με το chatter. Eίναι κάτι που ξέρουμε ότι αυξάνεται κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εξακολουθούμε να προσπαθούμε να προλάβουμε την κατάσταση, αλλά ακόμη δεν έχουμε καλή αίσθηση της μοτοσικλέτας, ιδιαίτερα όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Σήμερα το πρωΐ δεν προλάβαμε να κάνουμε δύο γύρους όταν είχα μία μεγάλη πτώση, ίσως μία από τις μεγαλύτερες στην καριέρα μου και ιδίως μία από τις πιο επώδυνες.

Δεν λάβαμε πολλά στοιχεία από την πρωΐνή διαδικασία, ίσως τίποτα, λόγω της βροχής. Γνωρίζαμε ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε την απογευματινή διαδικασία για να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούσαμε, επομένως μείναμε με τη σκληρή γόμα. Οι υπόλοιπες ομάδες έδειχναν να έχουν καλά αποτελέσματα με αυτό. Υπάρχει η πιθανότητα να τη χρησιμοποιήσουμε και αύριο, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να την κάνουμε να δουλέψει.

Επομένως μείναμε με τη σκληρή γόμα μέχρι το τέλος. Και πάλι όμως η βροχή μας έριξε λίγο πίσω. Χρειαζόμασταν περισσότερο χρόνο μέσα στην πίστα. Τότε σκεφτήκαμε να βάλουμε τη μαλακή γόμα και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα ήταν ένας γύρος που εξέπληξε τόσο εμάς όσο και τους υπόλοιπους. Δεν είχαμε καταλάβει ότι είχαμε τόσο καλό ρυθμό. Ο ρυθμός υπάρχει, απλά εμείς θα πρέπει να τον κάνουμε να κρατήσει στον αγώνα», δήλωσε ο Κέισι Στόνερ.

Σημάδια βελτίωσης στη Honda βλέπει ο Ντάνι Πεντρόζα, μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Ισπανός αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας με έναν πολύ καλό γρήγορο, τελευταίο γύρο, κατάφερε να ανέβει στη δεύτερη θέση λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας και να πετύχει το τρίτο φετινό 1-2 για την Repsol Honda στην εκκίνηση.

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα αντιμετώπιζε προβλήματα με το chatter όλους τους προηγούμενους αγώνες, τα οποία επιδεινώθηκαν με την παρουσίαση του νέου εμπρός ελαστικού της Bridgestone στο προηγούμενο GP. Αυτό ήταν εμφανές και στοίχισε στην Repsol Honda μία νίκη ενώ παράλληλα έδωσε την ευκαιρία στον Λορένθο να κερδίσει την Καταλούνια και να απομακρυνθεί στην γενική κατάταξη από τον Στόνερ με 25 βαθμούς.

Αυτό το διήμερο όμως φαίνεται πως η περυσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια δούλεψε αρκετά και προσπάθησε να μετριάσει τα όποια προβλήματα την ταλανίζουν. Απόδειξη είναι το 1-2 των αναβατών της στια κατατακτήριες.

«Κάναμε μερικές αλλαγές στη μοτοσικλέτα και δείχνει να πηγαίνει λίγο καλύτερα. Η αίσθηση έχει λίγο βελτιωθεί σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα. Εξακολουθούμε όμως να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα προβλήματα με το chatter. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Προς το παρόν επικεντρωνόμαστε στον αγώνα. Η πρώτη σειρά ανέκαθεν ήταν πολύ σημαντική αφού το πρώτο κομμάτι της πίστας είναι στενό. Ο αυριανός αγώνας είναι σημαντικός και ελπίζω να τα πάνω καλά», δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης.

Σε ένα λάθος στο σικέιν της πίστας κατά τον τελευταίο του γύρο απέδωσε ο Χόρχε Λορένθο την απώλεια της πρώτης θέσης στις κατατακτήριες δοκιμές στο Ασσεν. Ο Ισπανός αναβάτης ενώ ήταν ταχύτερος στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας κατά την διάρκεια του γρήγορου του γύρου, υπέπεσε όμως σε ένα λάθος στην τελευταία στροφή με αποτέλεσμα να χάσει μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου. Κάτι που του στοίχισε όχι μόνο την πρώτη αλλά και την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη. Ετσι θα κληθεί να ξεκινήσει τον αγώνα τρίτος και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα.

«Σήμερα η βροχή μας δυσκόλεψε λίγο το πρωΐ και το απόγευμα. Τελικά καταφέραμε να πάμε με τέρμα το γκάζι τα τελευταία πέντε λεπτά και να προσπαθήσουμε για την πολ-ποζίσιον. Εκανα δύο γύρους και στον τελευταίο ήμουν πραγματικά πολύ γρήγορος, αλλά φρέναρα πολύ νωρίς στο σικέιν και έτσι έχασα ίσως δύο ή τρία δέκατα στην προσπάθειά μου για την πολ-ποζίσιον. Η τρίτη θέση είναι ένα καλό αποτέλεσμα για να ξεκινήσω αύριο. Το πιο σημαντικό είναι να τερματίσω αύριο στον αγώνα, να πάρω βαθμούς και να έχω μία καλή αίσθηση της μοτοσικλέτας μου. Κάτι που φαίνεται ότι ισχύει αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά θα δούμε αύριο», δήλωσε ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις