Συρία: Εκκληση για αποστολή ιατρικών μονάδων στη Ντούμα

Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012 11:58
A- A A+

Εκκληση στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) για αποστολή ιατρικών μονάδων στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, όπου πραγματοποιούνται ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 21 Ιουνίου, απηύθυνε το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η ανθρωπιστική κατάσταση στη Ντούμα, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, είναι «καταστροφική σε όλα τα επίπεδα».

Η συριακή μη κυβερνητική οργάνωση κάνει λόγο για «έλλειψη τροφίμων και ψωμιού, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση».

«Περισσότερες από 100 οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, είναι παγιδευμένες χωρίς καταφύγιο. Είναι τρομοκρατημένες από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά. Οι άνδρες έχουν είτε συλληφθεί είτε δολοφονηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το κεντρικό νοσοκομείο της Ντούμα. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός στην πόλη, την ώρα που δεκάδες τραυματίες έχουν ανάγκη άμεσης βοήθειας», προσθέτει το Παρατηρητήριο.

Στο μεταξύ, το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι 10 άνθρωποι -οκτώ άμαχοι και δύο αντάρτες- σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή