Συρία: Η συμφωνία «δίνει χρόνο στο καθεστώς Ασαντ να συνεχίσει να σκοτώνει»

Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 11:28
A- A A+

Τη συμφωνία στην οποία κατέληξε το Σάββατο η διάσκεψη της Ομάδας Δράσης για τη Συρία κατήγγειλαν οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, που οργανώνουν την κινητοποίηση των Σύρων εξεγερμένων στη χώρα.

«Η διεθνής κοινότητα για μία ακόμη φορά απέτυχε να υιοθετήσει μια κοινή θέση ώστε να σταματήσουν τα εγκλήματα του καθεστώτος Ασαντ εναντίον του συριακού λαού που επαναστατεί», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού.

Όπως σημειώνουν, η συμφωνία για τη μετάβαση στη Συρία «δεν είναι παρά μια παραλλαγή, διαφορετική μόνο στη μορφή, των αιτημάτων των Ρώσων αξιωματούχων, συμμάχων του καθεστώτος Ασαντ, το οποίο καλύπτουν πολιτικά και στρατιωτικά απέναντι στις διεθνείς πιέσεις».

«Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει σκοτεινές τροπές που προσφέρουν νέα ευκαιρία στο καθεστώς Ασαντ να εκμεταλλευτεί τον χρόνο για να καταστείλει το κίνημα της λαϊκής επανάστασης και να το φιμώσει μέσω της βίας και των σφαγών», καταγγέλλει η συριακή οργάνωση.

Μέχρι στιγμής οι συριακές αρχές δεν έχουν αντιδράσει επισήμως στη συμφωνία ΠΟΥ προβλέπει τη δημιουργία μιας μεταβατικής κυβέρνησης, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν μέλη της νυν κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ εκτίμησαν ότι η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την «μετά Ασαντ» εποχή, ωστόσο η Ρωσία και η Κίνα επανέλαβαν ότι εναπόκειται στους Σύρους να επιλέξουν το μέλλον τους.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή