Μπάσκετ: «Έκοψε» Σλούκα και Καββαδά από την 12άδα ο Ηλίας Ζούρος

Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 19:31

A- A A+

Παραμονή του πρώτου αγώνα της «γαλανόλευκης» με την Ιορδανία (Δευτέρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ηλίας Ζούρος, ανακοίνωσε την τελική 12άδα. Με απόφασή του δεν θα συμμετάσχουν στους αγώνες που ακολουθούν οι Κώστας Σλούκας και Βασίλης Καββαδάς, τους οποίους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στις μέχρι τώρα προπονήσεις και φιλικά προετοιμασίας που έδωσε η εθνική ομάδα.

Οι δύο παίκτες θα αναχωρήσουν για την Ελλάδα, αλλά σε περίπτωση που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τότε θα επανενταχθούν στις προπονήσεις.

Οι δώδεκα παίκτες που επελέγησαν για το προ-ολυμπιακό τουρνουά είναι οι ακόλουθοι: Νίκος Ζήσης, Βασίλης Σπανούλης, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Βασιλειάδης, Μάικ Μπράμος, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Καϊμακόγλου, Γιώργος Πρίντεζης, Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης και Δημήτρης Μαυροειδής.

Ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα, ο Ηλίας Ζούρος τόνισε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας: «Όλοι γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει μία πρεμιέρα σε κάθε διοργάνωση. Είχαμε κάποια προβλήματα, όπως με το μικρό χρόνο προετοιμασίας και τον τραυματισμό του Μάντζαρη που είναι πλέον καλύτερα, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε όπως πρέπει την πορεία μας στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Η Ιορδανία είναι μία ομάδα που χρησιμοποιεί πολλές σύνθετες άμυνες και ζώνη για να χαλάσει το παιχνίδι των αντιπάλων της. Εμείς θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι από τα πρώτα λεπτά για να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να φτάσουμε στη νίκη».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός προπονητής της Ιορδανίας, Ταμπ Μπάλντουιν, ανέφερε: «Για μας είναι μεγάλη πρόκληση απλά και μόνο η παρουσία μας εδώ. Ξέρουμε πως δεν είμαστε φαβορί, αλλά θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν. Ξέρουμε τη δυναμική της ελληνικής ομάδας, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις