Euro 2012: Στον ισπανικό λαό αφιέρωσε τη νίκη ο Ντελ Μπόσκε

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 01:41

A- A A+

Ο Ίβηρας τεχνικός έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που οδήγησε εθνικό συγκρότημα στη διαδοχική κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καθώς είχε προηγηθεί ο Χέλμουτ Σεν που πανηγύρισε με τη Δυτική Γερμανία την κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών το 1972 και το Μουντιάλ του 1974.

«Είναι πολύ καλό που δώσαμε μεγάλη χαρά στους Ισπανούς. Τα παιδιά δούλεψαν σκληρά. Για μένα, το κρίσιμο γκολ ήταν το δεύτερο. Παίζαμε με έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο, που ξεκίνησε αρκετά δυνατά το ματς», υπογράμμισε ο Ντελ Μπόσκε.

Στη συνέχεια, ο κόουτς των πρωταθλητών τόνισε: «Καταλαβαίνουμε απόλυτα τη χαρά του κόσμου. Γιορτάζουμε όλοι μαζί τη μεγάλη αυτή στιγμή και τη χαρά που τους δώσαμε. Για μένα η ομάδα μου έκανε το καλύτερο δυνατό. Αντιμετωπίσαμε έναν δυνατό και ώριμο αντίπαλο και δεν ήταν εύκολο ματς για εμάς. Προσωπικά αφιερώνω τον τίτλο σε όλο το ισπανικό ποδόσφαιρο και την οικογένειά μου».

Ο Ντελ Μπόσκε δήλωσε υπερήφανος για την ομάδα του, τονίζοντας ότι στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών του αντανακλά η ποιότητα του ισπανικού ποδοσφαίρου: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μου. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, έδειξαν την κλάση τους. Είναι μία φοβερή γενιά ποδοσφαιριστών, από μία χώρα που φαίνεται πως ξέρει να βγάζει παίκτες που ξέρουν ποδόσφαιρο. Είναι μία σπουδαία εποχή για το ισπανικό ποδόσφαιρο. Είχαμε απέναντί μας έναν πολύ ικανό αντίπαλο, μία ομάδα που ωριμάζει κι έκανε ένα εξαιρετικό τουρνουά».

Όσο για τα «επαναστατικά» σχήματα χωρίς κλασικό επιθετικό που δοκίμασε σε πολλούς αγώνες της διοργάνωσης; «Επέλεξα και πάλι να παίξουμε χωρίς κλασικό σέντερ φορ. Έκανα αυτό που θεωρούσα καλύτερο για την ομάδα μου. Είχαμε τον έλεγχο από την αρχή, καλή κυκλοφορία και πίεση. Οι παίκτες μου δούλεψαν σκληρά και ήρθε το πρώτο γκολ. Μετά το δεύτερο όλα τελείωσαν. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και τον επόμενο στόχο μας, που είναι η πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις