Διθύραμβοι των ισπανικών ΜΜΕ για Ντελ Μπόσκε

Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 17:44
UPD:17:47

A- A A+

Η «AS» τον χαρακτηρίζει ως έναν «από τους σπουδαίοτερους όλων των εποχών», ενώ το «Radio Marca» υποκλίνεται στην «τεχνογνωσία του σε θέματα τακτικής» και την «ικανότητα να δίνει κίνητρο στους παίκτες». Ο «Cadena COPE» τον περιγράφει ως μια «σεμνή ιδιοφυία, ικανή να πάρει λίγο επιπλέον από τους παίκτες του», ενώ ο «Cadena SER» τον επαινεί επειδή «ποτέ δεν θέλει να κλέψει τη δημοσιότητα από τους παίκτες».

Στη διάρκεια των πανηγυρισμών μετά τον χθεσινοβραδυνό τελικό στο Κίεβο, ο 61 ετών προπονητής έμεινε στο "παρασκήνιο", αφήνοντας τον (αρχηγό) Ίκερ Κασίγιας και τους συμπαίκτες του να απολαύσουν της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ και των επευφημιών του κοινού που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Με την χαρακτηριστική ταπεινότητα και ηρεμία που τον διακρίνει, δήλωσε μετά τον θρίαμβο επί της Ιταλίας: «Καταλαβαίνω τη χαρά του κόσμου. Είμαι ικανοποιημένος που δώσαμε λίγη ευτυχία στην Ισπανία. Δεν έχω περάσει πολύ χρόνο στα αποδυτήρια, επειδή τόση πολλή ευφορία είναι λίγο υπερβολική για μένα».

Όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο το πείραμά του με τη μη χρησιμοποίηση «κλασικού» επιθετικού, αρκέστηκε να πει ότι «αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ. Απλά κάναμε αυτό που νομίζαμε ότι ήταν καλύτερο. Είναι πιθανό να είχαμε νικήσει, ακόμη κι αν παίζαμε με διαφορετικό τρόπο» και στη συνέχεια αποχώρησε για το παρασκήνιο, αφήνοντας τους παίκτες του να απολαύσουν τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σήμερα αρκετά ισπανικά ΜΜΕ απολογούνται δημόσια στον Ντελ Μπόσκε επειδή αμφισβήτησαν τη «σοφία» του συστήματος 4-2-4-0 (ή 4-6-0), το οποίο χρησιμοποιούσε χωρίς «καθαρόαιμο» επιθετικό, το οποίο φαίνεται να... αντέγραψε από τα πειράματα του Πεπ Γκουαρντιόλα στην Μπαρτσελόνα.

Ύστερα από ένα σύντομο πέρασμα από την Μπεσίκτας, ο Ντελ Μπόσκε ανέλαβε τα «ηνία» της εθνικής Ισπανίας το 2008, αντικαθιστώντας τον Λουίς Αραγονές. Επέλεξε να συνεχίσει το παιχνίδι με τις πολλές πάσες, το οποίο είχε εφαρμόσει ο προκάτοχός του, αλλά και να εμπιστευθεί τους περισσότερους από τους παίκτες που στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2008.

Τότε, λίγοι Ισπανοί περίμεναν ο Ντελ Μπόσκε να ξεπεράσει τα επιτεύγματα του Αραγονές. Τώρα, όμως, είναι ακόμη πιο δημοφιλής στην Ισπανία σε σύγκριση με το 2010, όταν οδήγησε την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία της. Πλέον, οι συμπατριώτες του «υποκλίνονται» μπροστά του, χαρακτηριζοντάς τον ως έναν από τους σπουδαιότερους προπονητές στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις