Τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας παρουσιάζει ο Δ. Χριστόφιας

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 09:27

Το Πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιάσει σήμερα ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δ. Χριστόφιας, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής του στο προσεχές εξάμηνο.

A- A A+

Το Πρόγραμμα της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ θα παρουσιάσει σήμερα ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής του στο προσεχές εξάμηνο.

Εν τω μεταξύ, σε κοινή δήλωση των κ.κ. Χριστόφια, Μπαρόζο και Σουλτς τονίζεται ότι «τα τρία βασικά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα - η Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο- δεσμεύονται σε όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, σεβόμενα ταυτόχρονα τις αρμοδιότητες και τα προνόμια που κατοχυρώνονται από τις Συνθήκες».

Κατά τους επόμενους έξι μήνες, όπως σημειώνεται, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένα να εργαστούν από κοινού για να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να μπορέσει η ΕΕ να επιστρέψει σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Κοινός στόχος, σύμφωνα με τη δήλωση, είναι η υιοθέτηση ενός φιλόδοξου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, με επενδύσεις στην ανάπτυξη και την απασχόληση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή