Επτά νεκροί σε συγκρούσεις σε προάστιο της Δαμασκού

Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2012 11:11
UPD:11:17

A- A A+

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και το συριακό στρατό τα ξημερώματα σε προάστιο της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Τζαραμάνα, σε παράρτημα της υπηρεσίας πληροφοριών της συριακής πολεμικής Αεροπορίας, ενός από τα ισχυρότερα όργανα του καθεστώτος Ασαντ.

Επίσης στην περιοχή της συριακής πρωτεύουσας, ένας πολίτης σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου.

Νωρίς το πρωί βομβαρδίστηκε ακόμη η συνοικία Μσαΐφρα στη Ντεράα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Τέλος, στην επαρχία Ιντλέμπ τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ενέδρα του στρατού.

Εν τω μεταξύ, μια ένοπλη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με στόχο τις εγκαταστάσεις ενός φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού δικτύου της Συρίας την περασμένη εβδομάδα στην οποία σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.

Η οργάνωση SITE Intelligence Group, η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί ισλαμιστικούς ιστοτόπους, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η ένοπλη οργάνωση Μέτωπο Αλ Νούσρα υποστηρίζει πως πραγματοποίησε την επίθεση της 27ης Ιουνίου σε μήνυμά της που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το SITE, στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στις 30 Ιουνίου η Αλ Νούσρα υποστηρίζει ότι η επιδρομή στην Ικχμπαρίγια ήταν απάντηση στη στάση του καναλιού, το οποίο, όπως αναφέρει, αποτελεί «φερέφωνο» της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

«Ας μη μας καταδικάσει κανένας για αυτή την επιχείρηση και (ας μην) πει ότι δεν είναι σωστές οι επιθέσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή στους εκπροσώπους τους, ειδικά όταν έχουμε ήδη αποδείξει ότι αυτό το κανάλι που ψεύδεται... μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από τη στρατιωτική ισχύ και ότι είναι εκείνο που δόξαζε τον τύραννο νυχθημερόν», αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Το Ikhbariya ξεκίνησε να εκπέμπει εκ νέου λίγο μετά την επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τρεις δημοσιογράφοι και τέσσερις φρουροί ασφαλείας και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς ένα κτήριο.

Παρότι είναι ένα ιδιωτικό δίκτυο, οι αντίπαλοι του Ασαντ υποστηρίζουν ότι είναι φερέφωνο της κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης δεν έχει διασταυρωθεί καθώς η Αλ Νούσρα ήταν άγνωστη πριν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις στη Δαμασκό και στο Χαλέπι που ξεκίνησαν το Δεκέμβριο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή