Πρώτη με θρίαμβο η Eθνική, η Νιγηρία αντίπαλος στα προημιτελικά

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 07:32
UPD:07:41

A- A A+

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα παίξει στον προημιτελικό της Παρασκευής εναντίον της Νιγηρίας και αν επικρατήσει, θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το νικητή της αναμέτρησης Ρωσία-Ανγκόλα, διεκδικώντας σε αυτό το παιχνίδι την άμεση πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η εθνική ομάδα βασίστηκε και σήμερα στον επιθετικό οίστρο της, αν και αμυντικά προβλημάτισε με τα πολλά χαμένα ριμπάουντ. Με τον Σπανούλη ασυγκράτητο στο ξεκίνημα, η Ελλάδα προηγήθηκε 13-9 στο ξεκίνημα, αλλά η κυριαρχία του Ράμος στη ρακέτα έδινε λύσεις στους λατινοαμερικανούς. Η εθνική διατηρούσε όμως τον έλεγχο του ρυθμού και με εξαιρετικά ποσοστά στην επίθεση (6/6 τρίποντα) προηγήθηκε με 30-22, για να ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος με 30-27.

Στο 2ο δεκάλεπτο, οι Μαυροειδής και Μπουρούσης φορτώθηκαν με 3 φάουλ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρέθηκε μάλιστα πίσω στο σκορ (49-51), αλλά βελτιώνοντας την επίδοσή τους στα ριμπάουντ, "σφίγγοντας" την άμυνα και με πρωταγωνιστική τον Πρίντεζη στην επίθεση, οι παίκτες του Ζούρου έκλεισαν την 3η περίοδο ευρισκόμενοι εκ νέου σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση (70-62).

Στις αρχές του 4ου δεκάλεπτου η "γαλανόλευκη" έφτασε τη διαφορά στο +9 (71-62), όμως κάποια λάθη και η απέλπιδα προσπάθεια του Πουέρτο Ρίκο να μείνει "ζωντανό" είχαν ως αποτέλεσμα ο αντίπαλος να μειώσει στους τρεις πόντους (74-71).

Τα τρίποντα του Σπανούλη και του Παπανικολάου ξανάφεραν την Ελλάδα στο +7 (82-75). Στα 4:15 πριν τη λήξη αποβλήθηκε με 5ο φάουλ ο Μπαρέα, ενώ ακόμη ένα τρίποντο του Πρίντεζη έφερε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (87-77), για να φτάσει ακόμη και στο +17 (98-81). Οι Σπανούλης (27 πόντοι), Πρίντεζης (16) και Μπουρούσης (16) ήταν ποι πρώτοι σκόρερ της εθνικής, που είχε να επιδείξει ένα εντυπωσιακό ποσοστό στα τρίποντα (14/24).

Στον προημιτελικό της Παρασκευής η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα τη Νιγηρία και αν προκριθεί, θα παίξει στον ημιτελικό του Σαββάτου με το νικητή της συνάντησης Ρωσία-Ανγκόλα. Με νέα νίκη προκρίνεται άμεσα για το Λονδίνο, με ήττα θα διεκδικήσει το τρίτο εισιτήριο στο μικρό τελικό. Τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών είναι Λιθουανία-Πουέρτο Ρίκο και ΠΓΔΜ-Δομινικανή Δημοκρατία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις