«You talkin' to me?», 36 χρόνια μετά

Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 10:16
UPD:29/11/2012 11:55

Η επανέκδοση της πολυβραβευμένης ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, «Ο ταξιτζής», αποκατεστημένη με την υψηλότερη ψηφιακή ανάλυση (4Κ), επιστέφει στη μεγάλη οθόνη, 36 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη προβολή της.

A- A A+

Δροσερές μικρές αποδράσεις υπόσχονται οι ταινίες που βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στις σκοτεινές αίθουσες, με το τέταρτο μέρος των περιπετειών του αγαπημένου σκίουρου σε τρεις διαστάσεις να συνοδεύεται από ευφάνταστη κωμωδία και αισθηματική κομεντί με πρωταγωνίστρια την Οντρέ Τοτού (Αμελί). Ωστόσο, τα φώτα τραβά ο «Ταξιτζής» που - επιστρέφοντας 36 χρόνια μετά- εξακολουθεί να ρωτά, σε ψηφιακή ανάλυση, «you talkin' to me?» (σε εμένα μιλάς;).

«Η εποχή των παγετώνων 4: Ο χορός των ηπείρων 3D»

Το επεισοδιακό κυνήγι του καταραμένου βελανιδιού - που ξεκινά από την απαρχή του χρόνου- κατακρημνίζεται στο κέντρο της γης, στην τέταρτη συνέχεια της αγαπημένης σειράς ταινιών κινουμένων σχεδίων. Ο - υποψήφιος για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων Μικρού Μήκους, με το «No Time for Nuts»- Στιβ Μαρτίνο και ο Μάικλ Θερμάγιερ υπογράφουν τη σκηνοθεσία της τρισδιάστατης περιπέτειας του χαριτωμένου σκίουρου και της παρέας του, με τη συμμετοχή μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μουσικής, όπως τα αστέρια της χιπ - χοπ Νίκι Μινάζ και Ντρέικ, και η Τζένιφερ Λόπεζ. Αυτήν τη φορά, οι λατρεμένοι ήρωες πέφτουν θύματα μιας κοσμογονικής καταστροφής, καθώς ο κατακλυσμός των ηπείρων και η ασύλληπτη σεισμική δραστηριότητα που προκαλούν τους οδηγούν σε μια επική θαλάσσια περιπέτεια, με εξωτικά πλάσματα και αγριεμένους πειρατές.

«Ψαρεύοντας σολομούς στην Υεμένη»

Ο σκηνοθέτη του «Chocolat», Λάσε Χάλστρομ και ο - βραβευμένος με Όσκαρ- σεναριογράφος του «Slumdog Millionaire», Σάιμον Μπιουφόι, επανέρχονται με μία ευφάνταστη κωμωδία, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Paul Torday. Με τους Έμιλι Μπλαντ, Γιούαν Μακγκρέγκορ, Κριστίν Σκοτ Τόμας και Αμρ Γουέικντ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ένας επιτυχημένος ιχθυολόγος αναγκάζεται να αναλάβει τη δημιουργία ενός ποταμού, στα υψίπεδα της Υεμένης, παρά το ότι θεωρεί την ιδέα εντελώς παράλογη. Μάλιστα, πρέπει να βρει τρόπο να μεταφέρει δέκα χιλιάδες σολομούς στην καρδιά της ερήμου και να τους «πείσει» να κολυμπήσουν εκεί, κατόπιν εντολής ενός πλούσιου σεΐχη. Η εμπνευσμένη αυτή ταινία υμνεί το να τολμά κανείς για κάτι που πιστεύει, όσο απίστευτο και αν φαντάζει.

«Επιστροφή στον έρωτα»

Από τη Γαλλία έρχεται η αισθηματική κομεντί των Νταβίντ και Στεφάν Φενκινός, με τους Οντρέ Τοτού, Φρανσουά Νταμιέν, Μπρούνο Τοντεσκίνι και Μελανί Μπερνιέ. Η ταινία βασίζεται στο όγδοο μυθιστόρημα του - τιμημένου με 10 λογοτεχνικά βραβεία- Νταβίντ Φενκινός και σκιαγραφεί μια γοητευτική ερωτική ιστορία, η οποία ξεκινά εντελώς αναπάντεχα και συνεχίζεται με απανωτές εκπλήξεις.

«Ο ταξιτζής»

Η επανέκδοση της πολυβραβευμένης ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, αποκατεστημένη με την υψηλότερη ψηφιακή ανάλυση (4Κ), επιστέφει στη μεγάλη οθόνη, 36 σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο έγραψε ιστορία στον ρόλο ενός βετεράνου του Βιετνάμ, που - αποκομμένος από την κοινωνία- οδηγεί ταξί τις νύχτες, στη Νέα Υόρκη. Αντικείμενο των φαντασιώσεων του είναι η ανήλικη Τζόντι Φόστερ, η οποία υποδύεται μία πόρνη που κακοποιείται από τον προστάτη της. Το 1976, η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Μουσικής, Α΄Ανδρικού και Β΄ Γυναικείου Ρόλου και απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, Η Τζόντι Φόστερ κέρδισε βραβείο Bafta της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ενώ ο συνθέτης Bernard Herrmann πήρε και βραβείο Grammy.

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης

Προτεινόμενα για εσάς