Συλλήψεις έξι υπόπτων για τρομοκρατία στο Λονδίνο

Δεν σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τη βρετανική αστυνομία
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 14:41
UPD:15:41
A- A A+

Πέντε άντρες - ένας εκ των οποίων ακινητοποιήθηκε με όπλο αναισθητοποίησης- και μία γυναίκα συνελήφθησαν το πρωί στο Λονδίνο, ως ύποπτοι για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι έξι συλλήψεις ήταν μέρος σχεδιασμένης επιχείρησης του αντιτρομοκρατικού τμήματος της Scotland Yard, μαζί με ειδικές δυνάμεις της βρετανικής αστυνομίας. Σύμφωνα με πηγές της τελευταίας, οι συλλήψεις δε σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν σε λιγότερο από ένα μήνα στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ο άντρας που ακινητοποιήθηκε από τις ειδικές δυνάμεις με το παραλυτικό όπλο είναι 24 ετών και δε θα χρειαστεί καν νοσοκομειακή περίθαλψη, σημείωσε επίσης εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Οι συλληφθέντες κρατούνται σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοανατολικού Λονδίνου. Ένας 29χρονος συνελήφθη ενώ περπατούσε στο δυτικό Λονδίνο, ένας 21χρονος και η μοναδική συλληφθείσα σε διαφορετικές κατοικίες στο δυτικό τμήμα της αγγλικής πρωτεύουσας, ενώ οι άλλοι τρεις, 18, 24, and 26 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν στο ανατολικό Λονδίνο.

«Έρευνες στο πλαίσιο της Αντιτρομοκρατικής Πράξης 2000 διενεργούνται σε 8 κατοικίες και σε έναν επαγγελματικό χώρο σε όλο το Λονδίνο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των βρετανικών αρχών.

Περίεργο περιστατικό με λεωφορείο

Εν τω μεταξύ, πάνοπλοι αστυνομικοί απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο M6 στην κεντρική Αγγλία, λόγω υποψίας για τρομοκρατική ενέργεια σε υπεραστικό λεωφορείο.

Η αστυνομία ισχυρίζεται πως το περιστατικό δεν είχε σχέση με τις εφόδους στο Λονδίνο και πως ο έλεγχος στο λεωφορείο δεν ήταν προσχεδιασμένος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβάτης εθεάθη να ρίχνει υγρό μέσα σε δοχείο που άρχισε να βγάζει καπνό, γεγονός που σήμανε αστυνομικό συναγερμό. Στο σημείο έφτασαν αμέσως πυροσβέστες, αστυνομικοί και υγειονομικό προσωπικό, ενώ έκλεισαν και οι δύο λωρίδες.

Η βρετανική αστυνομία δεν επιβεβαιώνει καμία πληροφορία, ενώ οι επιβάτες του λεωφορείου είναι καλά στην υγεία τους. Ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου σημείου θα διαρκέσει τουλάχιστο μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Το λεωφορείο κατευθυνόταν από το Πρέστον στο Λονδίνο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή