Ποινές κάθειρξης έως 16 έτη για τη δολοφονία Φιλόπουλου

Ενοχοι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2012 14:57
UPD:08/08/2012 17:13

A- A A+

Ο Φιλόπουλος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στις 29 Μαρτίου 2007, στο περίφημο «ραντεβού θανάτου» που κλείστηκε στην Παιανία με αφορμή αγώνα βόλεϊ γυναικών.

Ειδικότερα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τους:

- Χρήστο Σακάτη σε ποινή κάθειρξης 16 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναγνωρίζοντάς του μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

- Βασίλη Ρουμπέτη σε κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά βρέθηκε ξανά στο εδώλιο μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.

- Νίκο Βαγιόπουλο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αναγνώριση των ελαφρυντικών της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου

- Βασίλη Ψυκάκο, σε κάθειρξη επίσης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Ο Β. Ρουμπέτης, μάλιστα, για τον οποίο η εισαγγελέας δήλωσε πεπεισμένη ότι μετείχε στα επεισόδια, είπε στην απολογία του ότι την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας εργαζόταν ως οδηγός ταξί.

Σε ό,τι αφορά την ποινή που επιβλήθηκε στον Χρήστο Σακάτη θα αφαιρεθούν τα πέντε χρόνια που κρατείται ήδη, ενώ από εκείνη του Ρουμπέτη οι 18 μήνες της προφυλάκισής του.

Απευθείας στις φυλακές οδηγήθηκαν οι Σακάτης, Ψυκάκος και Βαγιόπουλος, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Ρουμπέτη, ο οποίος δεν έδωσε το παρών στο δικαστήριο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις