Μπάσκετ: Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική ομάδα

Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 22:50
UPD:07/07/2012 07:24

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων έμεινε η εθνική ομάδα της Ελλάδας, μετά την ήττα της στον προημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά από τη Νιγηρία με 80-79.

A- A A+

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, που είχε την πρωτοπορία στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, «προδόθηκε» από την κακή του άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ καθοριστική αποδείχθηκε και η διαιτησία.

Δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε σουτ τριών πόντων που ήταν άστοχο, αλλά προηγουμένως του έγινε πεντακάθαρο φάουλ που δεν το είδαν οι διαιτητές και οι Αφρικανοί πανηγύρισαν τη μεγάλη νίκη. Η Νιγηρία πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά (θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία) και η Ελλάδα το δρόμο της επιστροφής.

Μετά την πρώτη περίοδο, που οι Νιγηριανοί έβαλαν δύσκολα στην εθνική ομάδα (21-21), στο δεύτερο 10λεπτο οι διεθνείς «έσφιξαν» την άμυνά τους και με το Βασίλη Σπανούλη να κάνει μεγάλο ματς (13 πόντους στο διάστημα αυτό) πήραν διαφορά 12 πόντων (42-30).

Παρά το γεγονός ότι οι Νιγηριανοί μπήκαν… φουριόζοι στο παρκέ στο δεύτερο μέρος και μείωσαν σε 42-34, ο Σπανούλης με 4 διαδοχικούς πόντους έδωσε…αέρα 13 πόντων στην Ελλάδα (είχε ευστοχήσει σε μία βολή ο Μπουρούσης).

Η Ελλάδα χαλάρωσε στη συνέχεια την άμυνά της, με αποτέλεσμα οι Νιγηριανοί να βρουν το δρόμο για εύκολα καλάθια και περίπου 4 λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκάλεπτου η διαφορά έπεσε στους 3 πόντους (49-46) και η περίοδος τελείωσε με την εθνική στο +6 (56-50).

Το ματς έγινε ντέρμπι, καθώς στην τελευταία περίοδο οι Αφρικανοί ισοφάρισαν 65-65 και πέντε λεπτά πριν τη λήξη όλα ξεκίνησαν από την αρχή. Η ευστοχία των Νιγηριανών έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η εθνική κατάφερε να προηγηθεί με τρίποντο του Παπανικολάου περίπου 8 δεύτερα πριν το τέλος (79-78), αλλά ο Ζήσης υπέπεσε σε φάουλ, στο οποίο ευστόχησε και στις δύο βολές ο Νταγκουντούρο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις