Μπάσκετ: Θέλει να συνεχίσει στην Eθνική ο Ζούρος

Σάββατο, 07 Ιουλίου 2012 20:18
A- A A+

Μία ημέρα μετά ήττα από τη Νιγηρία και τον αποκλεισμό-«σοκ» από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο εκλέκτορας της εθνικής δήλωσε ότι έχει πράγματα να προσφέρει ακόμη στην εθνική. Ο κ. Ζούρος, το συμβόλαιο του οποίου με την ΕΟΚ έληξε, απέδωσε την ήττα στην «κακή ημέρα» της ομάδα.

Αφού αρχικά επέρριψε μέρος της άδοξης ελληνικής παρουσίας στο μικρό διάστημα προετοιμασίας, συνέχισε λέγοντας ότι «είναι άδικο να κατακρίνουμε σκληρά μια ομάδα που έδωσε ό,τι μπορούσε. Στην ήττα από τη Νιγηρία αστοχήσαμε σε 11 βολές και εάν είχαμε δύο παραπάνω εύστοχες, τότε όλοι σήμερα θα θριαμβολογούσαμε και δεν θα μιλούσαμε για πράγματα που καταστρέφουν την εικόνα μίας ομάδας που έδωσε το 100%».

Για τις δικές του επιλογές υπογράμμισε πως «είναι εύκολο εκ των υστέρων να μιλάμε για λάθη. Ο Σχορτσανίτης, ο Μαυροκεφαλίδης και ο Κουφός είχαν κάνει εγχείριση. Να ξέρει ο κόσμος πως δεν μπορούσαμε να τους πάρουμε. Ο Βουγιούκας είχε λίγες μέρες με την ομάδα. Έπαιξε μόλις σε ένα φιλικό, μένοντας έξω από αυτό με τη Ρωσία, όπου δήλωσε ότι ήταν τραυματίας. Ο γιατρός από την άλλη δήλωσε πως δεν έχει πρόβλημα. Η Νιγηρία χρησιμοποίησε πολύ το σπρώξιμο, αλλά αυτό επιτρέπεται σε στατική άμυνα και όχι σε κίνηση. Από αυτή την απόφαση της διαιτησίας χάσαμε τη δημιουργία».

Όσο για το μέλλον του στον πάγκο της εθνικής; «Για κάθε προπονητή είναι τιμή να είναι στην εθνική ομάδα, όπου έχω πολύ καλές στιγμές. Σίγουρα η κακιά στιγμή ήταν ο αποκλεισμός, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ. Θα ήθελα να πω ότι θέλω να συνεχίσω στην εθνική. Έχω ακόμα να δώσω πολλά και φυσικά τις επόμενες μέρες θα υπάρξει κουβέντα με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας. Το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις