Ν. Δένδιας: Δεν χρειαζόμαστε περισσότερη αλλά καλύτερη αστυνομία

Κυριακή, 08 Ιουλίου 2012 16:34
UPD:17:26
A- A A+

Για την εγκληματικότητα και τις υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος μίλησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται περισσότερη αστυνομία αλλά καλύτερη ενώ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η μια σημαντική αλλαγή στην ΕΛ.ΑΣ.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όπως είπε, δεν μπορεί να αποδεχθεί την αμφισβήτηση του ρόλου των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι στο σοβαρό έγκλημα συμμετέχουν κυρίως αλλοδαποί.

Ακόμα, σημείωσε ότι θα πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη Δουβλίνο 2 και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση για το ταμείο Ευρωπαϊκών Συνόρων.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα γίνει προσπάθεια ανάκτηση του κέντρου της Αθήνας αλλά και πόλεων στην περιφέρεια.

Παράλληλα, μίλησε για σοβαρές ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα και επεσήμανε ότι η χώρα δεν έχει σωστές υποδομές για να αντιμετώπισει τις πυρκαγιές το καλοκαίρι.

Όπως είπε, για τη δημόσια ασφάλεια απαιτείται η συνεργασία και βοήθεια όλων, κάνοντας λόγο για απόλυτη εθνική συστράτευση ενώ υπογράμμισε ότι για την πάταξη της εγκληματικότητας είναι αναγκαία η συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή