Μηνύματα συμπαράστασης από την Ελλάδα προς τη Ρωσία

Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 18:48
UPD:18:53

A- A A+

Μηνύματα συμπαράστασης προς τη Ρωσία απέστειλαν ο Κάρολος Παπούλιας, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος για τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 171 ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε: «Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα τις τραγικές ειδήσεις για τις εκτεταμένες καταστροφές και τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, που προκάλεσαν στην χώρα σας οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες».

Τέλος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και τους πληγέντες.

Αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης απέστειλε τηλεγραφήματα συμπαράστασης προς τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Ρωσίας Sergey Naryshkin και την πρόεδρο της Γερουσίας της Ρωσίας Valentina Matviyenko.

«Συγκινημένος από την είδηση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν βαρύτατα την χώρα σας και προκάλεσαν δεκάδες θύματα και ανυπολόγιστες υλικές ζημιές, παρακαλώ δεχθείτε τα βαθύτατα συλλυπητήρια εμού προσωπικώς και των μελών της Βουλής των Ελλήνων. Ο ελληνικός λαός, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ευαισθησία τις τραγικές συνέπειες της καταστροφής και βιώνει το δράμα του φίλου ρωσικού λαού», ανέφερε.

Τέλος ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος απέστειλε μήνυμα προς τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με το οποίο εκφράζει θερμά συλλυπητήριά του ενώ εύχεται κάθε επιτυχία στις προσπάθειες διάσωσης που καταβάλλονται από τις ρωσικές Αρχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή