Μάχη «στήθος με στήθος» για Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 20:44

Ο Μπαράκ Ομπάμα (αριστερά) και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ (δεξιά) ισοψηφούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post/ABC που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

A- A A+

Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ ισοψηφούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post/ABC που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Τόσο ο Ομπάμα όσο και ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνουν ο καθένας ποσοστό 47% στην πρόθεση ψήφου.

Η ισορροπία δεν έχει αλλάξει από την προηγούμενη παρόμοια σφυγμομέτρηση, πριν από ένα μήνα, αν κι εν τω μεταξύ, στις 28 Ιουνίου, το Ανώτατο Δικαστήριο πρόσφερε μια σημαντική νίκη στον Δημοκρατικό Πρόεδρο κηρύσσοντας συνταγματική τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης (Μάρτιος 2010).

Ο Ομπάμα, παρά τη νίκη του στην μεταρρύθμιση του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, παραμένει «ευάλωτος» στο θέμα της οικονομίας.

Η ανεργία ανέβηκε ξανά στο 8,2% του εργατικού δυναμικού τους τελευταίους δύο μήνες ενώ η οικονομική ανάκαμψη μοιάζει να έχει σταματήσει με αποτέλεσμα το 54% των ερωτηθέντων να αποδοκιμάζει τον τρόπο που ο Αμερικανός πρόεδρος διαχειρίζεται την οικονομία.

Πάντως το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο απερχόμενος πρόεδρος θα εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στις 6 Νοεμβρίου ενώ μόνο το 34% θεωρεί ότι ο επόμενος

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή