Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Μεσαρά μεταξύ 12 και 15 Ιουλίου

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 16:58
A- A A+

Θεματικές είναι φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της 13ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσαράς, στη νότια Κρήτη. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μορφή του θραψανιώτικου πιθαριού.

Από τις 12 έως τις 15 Ιουλίου, όσοι βρεθούν στο χώρο της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκθέσεις φωτογραφίας, καλλιτεχνικών και χρηστικών αγγείων, ενώ την πρώτη ημέρα θα γίνει επίδειξη πλασίματος πιθαριού. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται με την αρωγή του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας, του Δήμου Μινώα και του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Θραψάνου.

Στο χώρο της έκθεσης θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και τις τρεις ημέρες. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες, την Παρασκευή 13 Ιουλίου, πάνω στο θέμα της σχέσης οικονομικής κρίσης και αγροτικής ανάπτυξης, και το Σάββατο 14 Ιουλίου πάνω στις δυνατότητες εναλλακτικών καλλιεργειών στη Μεσαρά, με βάση το παράδειγμα του Δήμου Γόρτυνας.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα στον κεντρικό χώρο της Γεωργικής Έκθεσης, ενώ οι ομιλίες στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών.

Προτεινόμενα για εσάς