MotoGP: Πεντρόζα και Μαρκέζ το δίδυμο της Repsol Honda μέχρι το 2014

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012 13:41

(Πηγή: www.hondaproracing.com)

A- A A+

Οι Ντάνι Πεντρόζα και Μαρκ Μαρκέζ θα κληθούν να υπερασπιστούν την Ιαπωνική εργοστασιακή ομάδα μέχρι το 2014. Οι συνεργασία των δύο πλευρών ήταν γνωστή εδώ και καιρό και το μόνο που έλειπε ήταν η επίσημη ανακοίνωση. Για να γίνει αυτό η Repsol Honda περίμενε την ακύρωση του κανονισμού για τους «ρούκι» στη «μεγάλη κατηγορία» προκειμένου να εντάξει στο MotoGP τον Μαρκ Μαρκέζ. Σύμφωνα με αυτόν, απαγορευόταν στις εργοστασιακές ομάδες να υπογράφουν με πρωτοεμφανιζόμενους στην κατηγορία αναβάτες, κάτι που τελικά καταργηθεί, προς χάριν, όπως λέγεται του ταλαντούχου Ισπανού.

Ο Μαρκέζ θα τρέξει στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP μόλις στα είκοσι του χρόνια. Ηταν παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 κ.εκ. το 2010 ενώ πέρυσι με την πρώτη του εμφάνιση στη Moto2 τερμάτισε δεύτερος. Φέτος προηγείται στην κατηγορία με 43 βαθμούς.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την μετακίνηση στη «μεγάλη κατηγορία» ως ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Το να φτάσω στα MotoGP την επόμενη χρονιά με την Repsol Honda είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και θα ήθελα να ευχαριστήσω το HRC για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι μέλος της μεγάλης οικογένειας της Honda στο μέλλον και δεν θα ήθελα να ξεχάσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν από τότε που ξεκίνησα να τρέχω στους αγώνες μοτοσικλέτας. Προς το παρόν το ενδιαφέρον μου επικεντρώνεται στην Moto2 όπου η ομάδα μου κι εγώ δουλεύουμε πολύ σκληρά και είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτυγχάνουμε τον στόχο μας, ο οποίος είναι να κερδίσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2012».

Σε ό,τι αφορά στον Ντάνι Πεντρόζα ήταν γνωστό ότι θα παραμείνει στην εργοστασιακή ομάδα. Αλλωστε αποτελεί… τέκνο της Honda καθώς αγωνίζεται με αυτή από το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2001. Αρχικά, με την ομάδα της Telefonica Movistar Honda και στη συνέχεια με το HRC. Στο παρελθόν έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα 125 κ.εκ. (το 2003) ενώ τα δύο επόμενα χρόνια κατέκτησε και τα 250 κ.εκ.

Στο MotoGP πέρασε το 2006 όπου ανακηρύχθηκε «ρούκι» της χρονιάς, τερματίζοντας πέμπτος. Εκτοτε, δύο φορές έχει ολοκληρώσει το πρωτάθλημα δεύτερος (2007, 2010) και άλλες δύο τρίτος (2008, 2009). Φέτος, με τις δυναμικές του εμφανίσεις δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις το πρωτάθλημα καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι σε θέση να ανακοινώσω την ανανέωση της συνεργασίας μου με την Repsol Honda για τα δύο επόμενα χρόνια. Η σχέση με την Honda είναι μακροχρόνια και ήθελα πραγματικά πολύ να μείνω εδώ. Η μάχη για το πρωτάθλημα εφέτος είναι ανοιχτή και οι δύο επόμενες χρονιές θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες για εμένα. Ολη μου η καριέρα συνδέεται με την Honda, από τότε που μπήκα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στα 125 κ.εκ., μετά στα 250 κ.εκ. και από το 2006 στα MotoGP. Ισως να είμαι ένας από τους αναβάτες με τη μεγαλύτερη ιστορία στην Honda, κάτι που με κάνει πολύ υπερήφανο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι το HRC για την υποστήριξη τους. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα κάνουμε εξαιρετικά πράγματα», δήλωσε ο 26 Ισπανός αναβάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις