Αλ. Παπαρήγα: Στις καλένδες η κατάργηση του μνημονίου

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 15:31
UPD:15:33

«Σήμερα η κατάργηση του Μνημονίου έχει πάει στις καλένδες και έχει γίνει

A- A A+

«Σήμερα η κατάργηση του Μνημονίου έχει πάει στις καλένδες και έχει γίνει "επαναδιαπραγμάτευση" και από τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα παρουσιάζοντας την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για ακύρωση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δανειακών συμβάσεων.

«Μάλιστα», πρόσθεσε, «η "επαναδιαπραγμάτευση" έχει γίνει "επιμήκυνση"».

Είπε ακόμη ότι η κατάθεση της πρότασης νόμου δεν είναι ενέργεια εντυπωσιασμού, αλλά υποχρέωση του ΚΚΕ, καθώς τηρεί την προεκλογική του δέσμευση.

Ανέφερε εξάλλου ότι είναι ουσιαστικό ζήτημα το γεγονός ότι τα κείμενα των δανειακών συμβάσεων που υπογράφηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν έλθει ποτέ στην Βουλή, προσθέτοντας ότι «αυτήν τη στιγμή ή δεν ξέρουμε τι έχει υπογραφεί και εγκριθεί ή έχουμε κάτι υπό την μορφή σχεδίου».

«Δεν έχουμε ελπίδα για σχηματισμό πλειοψηφικής άποψης στην Βουλή, όμως πρέπει να γίνει συζήτηση για να ξέρει ο λαός τι είναι η "επαναδιαπραγμάτευση", τι η "επιμήκυνση", για να ξέρει πως ότι δάνεια δίνονται στην Ελλάδα αυτά πρέπει να πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους, ενώ υποθηκεύεται και η ακίνητη δημόσια περιουσία και ο ορυκτός πλούτος και, μάλιστα, αυτά είναι γραμμένα», συμπλήρωσε.

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Ελληνες να ψηφίσουν την πρόταση νόμου και συνέχισε: «Ας έφερναν και αυτοί πρόταση, το θέμα δεν είναι ποιος ψηφίζει την πρόταση ποιου».

Για παραδοχή εκ μέρους του ΚΚΕ, «έστω και καθυστερημένα», ότι το μνημόνιο αποτέλεσε τη βασική διαχωριστική γραμμή της συγκυρίας, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή την κατάθεση πρότασης νόμου από το ΚΚΕ για την κατάργηση του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Εκτίμησε δε ότι «αν το ΚΚΕ είχε υιοθετήσει ανάλογη στάση προεκλογικά και είχε ανταποκριθεί στο ενωτικό κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ για τη διαμόρφωση ενός πλατιού ενωτικού αντινεοφιλελεύθερου-αντιμνημονιακού μετώπου, σήμερα η κυβέρνηση της Ααριστεράς θα ήταν πραγματικότητα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή