«Πιθανό ισοδύναμο» η κατάργηση ειρηνοδικείων

Δηλώσεις Ρουπακιώτη
Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 17:47

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών έχουν μειωθεί ήδη κατά 38%, και δεδομένης της συνταγματικής πρόνοιας για ειδική αμοιβή τους, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει κάθε νέα περικοπή.

A- A A+

Αντίθετος σε κάθε περαιτέρω μείωση των αμοιβών των δικαστικών εμφανίστηκε, μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοσταθμό Real Fm, ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι τα ειδικά μισθολόγια έχουν ήδη μειωθεί κατά 38%, και δεδομένης της συνταγματικής πρόνοιας για ειδική αμοιβή των δικαστικών, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει κάθε νέα περικοπή. Πρόσθεσε μάλιστα πως γίνεται προσπάθεια να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, ένα από τα οποία θα ήταν η κατάργηση κάποιων από τα 300 ειρηνοδικεία ανά την επικράτεια.

Παράλληλα, ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός του Υπουργείου δεν αντέχει νέο «ψαλίδι», καθώς έχει ήδη μειωθεί σχεδόν στο μισό τα τελευταία δύο χρόνια.

Τέλος, ο υπουργός υπεραμύνθηκε της διατήρησης των κατώτατων αμοιβών για τους δικηγόρους, σημειώνοντας πως ειδικά πολλοί νεοεισερχόμενοι στον κλάδο εργάζονται με αμοιβές ύψους 300 ή 400 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή