Μέτρα ανακούφισης του ΚΚΕ για τους μετανάστες

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 21:17
UPD:21:42

Μεταξύ των μέτρων που πρότεινε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το ζήτημα της μετανάστευσης είναι η διευκόλυνση της εξόδου μεταναστών και προσφύγων προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ που επιθυμούν και η νομιμοποίηση όσων ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα έχοντας δημιουργήσει βασικούς δεσμούς με την χώρα.

A- A A+

Την αλληλεγγύη της προς τους μετανάστες που οδηγήθηκαν με «τον πιο βίαιο τρόπο στην προσφυγιά, στην ξενιτιά, εξαιτίας πολέμων, πείνας, φασιστικών δικτατορικών καθεστώτων και διωγμών» εξέφρασε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας απόψε στο Φεστιβάλ Μεταναστών στα Πατήσια υπογραμμίζοντας την αντίθεσή της στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και την ξενοφοβία.

Η ίδια σημείωσε ότι πάγια θέση του ΚΚΕ είναι ότι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί και καταπιεσμένοι στις χώρες τους, πρέπει να μένουν σε αυτές, γιατί αυτοί αποτελούν πολύτιμη δύναμη αγώνα «για να πολεμούν τις δυνάμεις κατοχής, τους ξένους αλλά και ντόπιους δυνάστες, να πολεμούν το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης».

Όσο και να φυλάσσονται τα σύνορα, πρόσθεσε, όταν οι λαοί λιμοκτονούν και πεθαίνουν τότε υπάρχουν πάντα τρόποι και τρύπες, όπως και δουλέμποροι για να μη σταματά το κύμα.

Στη συνέχεια η κ. Παπαρήγα παρουσίασε της θέσεις του ΚΚΕ απέναντι στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αλλά και απέναντι στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης:

- Παρέμβαση της κυβέρνησης και δικαιοσύνης κατά της λεκτικής και σωματικής βίας της Χρυσής Αυγής

- Αγώνας ώστε Έλληνες και αλλοδαποί εργαζόμενοι μετανάστες να δρουν ενεργητικά στα εργατικά σωματεία, στις επιτροπές ανέργων με κοινό αγώνα κατά των δολοφονικών επιθέσεων των ναζιστικών οργανώσεων, των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής.

- Μηδενική ανοχή απέναντι στα εγκληματικά κυκλώματα που στρατολογούν εξαθλιωμένα άτομα, και έλληνες και μετανάστες.

- Διαφωνία απέναντι στις θέσεις των άλλων κομμάτων και της κυβέρνησης που λένε ότι ευαγγέλιο για την πολιτική τους είναι η κοινή Μεταναστευτική Πολιτική της ΕΕ, από την στιγμή που η ίδια η ΕΕ περιπλέκει και οξύνει το ζήτημα και λόγων των εσωτερικών κρατικών ανταγωνισμών, δυσκολεύει την μετακίνηση των μεταναστών και προσφύγων να πάνε σε κράτη - μέλη της.

- Φύλαξη των συνόρων αλλά όχι από τη Frontex, ριζική αντίθεση και απειθαρχία στον Κανονισμό Δουβλίνο 2 και τη συνθήκη Σένγκεν.

- Yπερ της αυτοδίκαιης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα με αίτησή τους μετά την ενηλικίωση όπως ισχύει στην Ιταλία. Υπέρ της εγγραφής των παιδιών που γεννούνται ή μεγαλώνουν στην Ελλάδα σε ειδικά δημοτολόγια, με απολύτως ίσα δικαιώματα.

Tέλος πρότεινε μερικά άμεσα μέτρα ανακούφισης όπως:

- Διευκόλυνση της εξόδου των μεταναστών – προσφύγων προς τα κράτη - μέλη της ΕΕ που επιθυμούν.

- Δημιουργία ανθρώπινων, ανοικτών, υγιεινών και δημόσιων χώρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, προληπτικές εξετάσεις και αν χρειάζεται να γίνονται εμβολιασμοί.

- Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και έχουν δημιουργήσει βασικούς δεσμούς με την χώρα, έχουν δημιουργήσει οικογένεια.

-Καμία συμμετοχή ή διευκόλυνση εκ μέρους της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, π.χ. Συρία. Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα, να κλείσει η βάση της Σούδας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή