Νέο μεσοπρόθεσμο με διάρκεια έως το 2016 ζητεί ο Ευ. Βενιζέλος

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012 21:16
UPD:23:53

Την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος.

A- A A+

Την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την Ελλάδα, το οποίο θα καλύπτει την χρονική περίοδο από το β΄ εξάμηνο του 2012 μέχρι το τέλος του 2016, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του Κινήματος.

Όπως τόνισε, χωρίς αυτό το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο θα λάβει υπόψη του τα νέα μακροοικονομικά δεδομένα και ιδίως τη βαθύτερη ύφεση, δεν μπορεί ούτε ο προϋπολογισμός του 2012 να κλείσει, ούτε ο προϋπολογισμός του 2013 να καταρτιστεί και να κατατεθεί ως προσχέδιο νόμου την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος επανέφερε το θέμα της παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνδυασμό με την κατάρτιση του νέου μεσοπρόθεσμου σχεδίου όπως και τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να είναι κυβέρνηση τετραετίας.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι έχει πολύ καθαρή και έντιμη στάση απέναντι στην κυβέρνηση ενώ διαφοροποίησε τη στάση του Κινήματος από εκείνη που ακολούθησε η ΝΔ, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και πολύ περισσότερο απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέχρι το Νοέμβριο του 2011.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μετέχει στην κυβέρνηση με κοινοβουλευτικά στελέχη και ότι επιμένει στην αυστηρή εφαρμογή κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας στη στελέχωση του κυβερνητικού και γενικότερα του κρατικού μηχανισμού.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε εσωκομματικά θέματα, ενόψει της έναρξης της πορείας ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι καμία σύνθεση (οργάνου) δεν μπορεί να είναι άριστη κατά τη γνώμη όλων.

Πάντως έδειξε τη δυσαρέσκειά του για τη στάση ορισμένων εκ των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. «Σε ατομικό επίπεδο», τόνισε, «δεν έχει γίνει από όλους εκείνους που είχαμε συμμετοχή στα πράγματα, η αναγκαία αξιολόγηση της δημόσιας διαδρομής μας τα τελευταία χρόνια».

Ωστόσο διαπίστωσε ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση συμμετοχής στην προσπάθεια της ανασύστασης, από τα «παλαιά, πιστά και μάχιμα στελέχη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή