Νέος αντιστρατάρχης διορίστηκε στη Βόρεια Κορέα

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 12:01
A- A A+

Ο νέος ηγέτης της Βόρειας Κορέας προήγαγε σε αντιστρατάρχη του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού τον Χιον Γιονγκ-Σολ, ο οποίος αναμένεται ότι θα κληθεί να αναλάβει στην αρχηγία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας στη θέση του Ρι Γιονγκ-Χο που απηλλάγη χθες από τα καθήκοντά του.

O Χιον Γιονγκ-Σολ, νέος αντιστρατάρχης του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA, που μετέδωσε την είδηση της προαγωγής, δεν διευκρινίζει εάν ο Χιον Γιονγκ-Σολ θα αναλάβει την αρχηγία των βορειοκορεατικών ενόπλων δυνάμεων. Η απόφαση ελήφθη χθες από την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή και την Εθνική Επιτροπή Αμυνας.

Οπως και για όλα τα μέλη της βορειοκορεατικής ελίτ, λίγες πληροφορίες υπάρχουν για τον Χιον Γιονγκ-Σολ, ο οποίος προήχθη σε στρατηγό τον Σεπτέμβριο του 2010.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιάνγκ Μου-Τζιν του Πανεπιστημίου Βορειοκορεατικών μελετών της Σεούλ, ο Χιον είναι μία αινιγματική προσωπικότητα που προέρχεται από οικογένεια που πολέμησε τις ιαπωνικές δυνάμεις κατοχής στις αρχές της δεκαετίας του '40 στο πλευρό του Κιμ ιλ Σουνγκ, του ιδρυτή της Βόρειας Κορέας και παππού του σημερινού ηγέτη.

Ο Χιον είναι πλέον ο ένας από τους τέσσερις αντιστρατάρχες της χώρας.

Πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν ότι η πτώση του Ρι Γιονγκ-Χο ακολουθεί τον διορισμό του Χόε Ριονγκ-Χαέ, πολιτικού αξιωματούχου του Κόμματος των Εργαζομένων, στη θέση του πολιτικού κομισάριου του στρατού και του αντιπροέδρου της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής.

Μέσω αυτού εκτιμάται ότι ο νέος ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ουν επιδικώκει να εδραιώσει την εξουσία του και τον έλεγχό του επί των στρατιωτικών, οι οποίοι ενισχύθηκαν υπερβολικά από την πολιτική του Songun (πρώτα ο Στρατός), που ακολούθησε ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ιλ μέχρι το 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή