Μπάσκετ: Ο Ομπάμα ψηφίζει τη «dream team»

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 12:19
UPD:12:31

Χθες, ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ παρακολούθησε στο «Verizon Center» της Ουάσινγκτον τη φιλική αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εναντίον της Βραζιλίας.

A- A A+

Χθες, ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ παρακολούθησε στο «Verizon Center» της Ουάσινγκτον τη φιλική αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εναντίον της Βραζιλίας. Οι Αμερικανοί, που όπως και οι Βραζιλιάνοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Aγώνες του Λονδίνου, επικράτησαν με 80-69, χάρις στον επιθετικό οίστρο του ΛεΜπρόν Τζέιμς που σημείωσε 30 πόντους.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, που παρακολούθησε τον αγώνα με την οικογένειά του και τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, βρήκε την ευκαιρία να συγκρίνει την τωρινή ομάδα με το συγκρότημα-«θρύλο» των Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Πατ Γιούιν και όλων των αστέρων που συνέθεσαν την "ονειρεμένη ομάδα" ("dream team"), η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992.

REUTERS

«Η ομάδα του 1992 ήταν η αυθεντική dream team. Η τωρινή έχει πολύ μεγάλο ταλέντο, αλλά εκείνη ήταν άλλο πράγμα», δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, υπογραμμίζοντας ότι «στόχος της εθνικής είναι η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες του Λονδίνου».

Το θέμα ανέκυψε από πρόσφατη δήλωση του Κόμπε Μπράιαντ, ο οποίος υποστήριξε ότι η τωρινή ομάδα θα νικούσε εκείνη του 1992. Η τοποθέτηση του άσου των Λέικερς προκάλεσε την απάντηση του Μάικλ Τζόρνταν και χθες ήταν η σειρά του Αμερικανού Προέδρου να εκφέρει την άποψή του επί του θέματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις