Ένας ταξίαρχος ανάμεσα στους 1.280 Σύρους που διέφυγαν στην Τουρκία

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 16:30

Συνολικά 1.280 πρόσφυγες πέρασαν στη νότια τουρκική επαρχία Χατάι στη διάρκεια της νύκτας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των Σύρων που έχουν διαφύγει στην Τουρκία σε 42.680.

A- A A+

Ένας ταξίαρχος και αρκετοί άλλοι λιποτάκτες αξιωματικοί ήταν ανάμεσα στους 1.280 Σύρους που διέφυγαν στη διάρκεια της νύχτας από τη Συρία στην Τουρκία, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος δήλωσε πως οι τελευταίες λιποταξίες ανέβασαν σε 18 τον αριθμό των Σύρων ανώτατων αξιωματικών που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία -ανάμεσά τους κι ένας απόστρατος στρατηγός. Πολλοί αξιωματικοί έχουν επίσης αποσκιρτήσει με τις οικογένειές τους και αριθμούν συνολικά 68, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους.

Συνολικά 1.280 πρόσφυγες πέρασαν στη νότια τουρκική επαρχία Χατάι στη διάρκεια της νύκτας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των Σύρων που έχουν διαφύγει στην Τουρκία σε 42.680, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι της Συρίας, σημαντική συνιστώσα της αντιπολίτευσης στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, κάλεσαν τους Σύρους να υποστηρίξουν τους αντάρτες στις μάχες στη Δαμασκό, τις οποίες χαρακτηρισαν «αποφασιστικές».

«Τη νίκη σας θα την πάρετε με τα δικά σας χέρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Η μάχη του λαού μας διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Δαμασκό και σύντομα μέσα στο οχυρό του δυνάστη (...) πράγμα που απαιτεί την κινητοποίηση όλων των δυνάμεών».

Σύμφωνα με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, «η μάχη της Δαμασκού είναι μια άμεση απάντηση στην απάθεια της διεθνούς κοινότητας και στη συνωμοσία της Ρωσίας και του Ιράν», δύο χωρών συμμάχων της Δαμασκού.

Σε παράλληλες εξελίξεις, η κυβέρνηση του Ιράκ κάλεσε τους Ιρακινούς που διαμένουν στη Συρία να επιστρέψουν στη χώρα τους προειδοποιώντας τους για τα «αυξανόμενα βίαια επεισόδια των οποίων ενδέχεται να γίνουν στόχος».

Το ιρακινό υπουργικό συμβούλιο εξέφρασε την ανησυχία του για «τα αυξανόμενα επεισόδια δολοφονιών και επιθέσεων εναντίον Ιρακινών που ζουν στη Συρία».

«Η κυβέρνηση καλεί τους ιρακινούς πολίτες να επιστρέψουν στο Ιράκ», αναφέρει ο Αλι Ντάμπαγ, εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε ανακοίνωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τα μέσα επιστροφής τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή