Τρεις Ινδοί νεκροί και 11 τραυματίες από πακιστανικά πυρά

Εντείνεται η διεθνής ανησυχία
Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2002 10:55
UPD:10:58

A- A A+

ΤΡΕΙΣ ΙΝΔΟΙ χωρικοί έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν σοβαρά από τα πυρά του πακιστανικού πυροβολικού στη μεθοριακή περιοχή Πόοντς του ινδικού τομέα του Κασμίρ, όπως ανακοίνωσε η ινδική αστυνομία.

«Πολλές οβίδες εξερράγησαν στο χωριό Τσάλας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα. Οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στο χωριό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η νέα κλιμάκωση των συγκρούσεων συνέπεσε με την άφιξη του αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Αρμιτατζ, στο Νέο Δελχί, προερχόμενος από το Ισλαμαμπάντ. Ο αμερικανός αξιωματούχος προσπαθεί να εκτονώσει την κρίση και να αποτρέψει την κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δύο πυρηνικές δυνάμεις που έχουν συγκεντρώσει στα σύνορά τους ένα εκατομμύριο άνδρες.

Μετά τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, η Ιαπωνία προειδοποίησε με τη σειρά της του πολίτες της να αναβάλουν τα προγραμματισμένα ταξίδια τους στην Ινδία και το Πακιστάν και ενημέρωσε όσους βρίσκονται ήδη στις δύο χώρες ότι πρέπει να τις εγκαταλείψουν.

Μάλιστα, ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, Γιορίκο Καουαγκούτσι, δήλωσε ότι το Τόκιο θα στείλει σύντομα ένα αεροσκάφος στην Ινδία για να βοηθήσει τους ιάπωνες πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή. Ο Γιορίκο Καουαγκούτσι ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος θα σταλεί στην Ινδία πιθανώς τη Δευτέρα, καθώς οι εμπορικές πτήσεις από την Ινδία είναι γεμάτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, μέχρι χθες στην Ινδία βρίσκονταν περίπου 1450 Ιάπωνες και στο Πακιστάν άλλοι 680.

Πηγές: AΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή